Ökning av hundattacker eller brist på kompetens i samhället?

Den frågan kan man ställa sig, många gånger om. Och just idag ställde jag mig den igen. Är det verkligen fel på våra hundar eller är det ren brist på kompetens och kunnighet bland människorna i vårt samhälle? För mig är svaret självklart, det är inte hundarna det är fel på och det är defenitivt inte en rasfråga! Jag och många där till håller medFredrik Steen och hans visa ord som han skrev tidigare idag; 

"Jag blev uppringd av en journalist idag angående detta att hundattackerna ökar i Sverige. Vad beror det på? Är hundar farliga?  Vad säger man?……. Jag sa som vanligt att alla hundar kan vara farliga i fel händer, men att det inte finns ”farliga raser”. Jag sa också att det var dags för någon journalist eller annan att på riktigt börja undersöka sambandet – oansvarig människa och bitande hund. Jag är ganska less på detta om jag ska vara ärlig. Dom får ju samma svar varje gång, ändå lär sig ingen verkar det som." - Källa

Många av er har säkert läst detta i tidningen idag men för er som vill läsa artikeln kan läsa den här.


Hawks Mc 40år

Hur fint är inte detta kortet på oss? Jag har inte jättemycket tid för att blogga just nu, ville bara slänga in något litet för att berätta att jag lever. Gårdagen var hur jäkla rolig som helst! Det finns ju mängder med bilder från 40'års jubileumet på FB så ni kan ju kika där. Ni som får ;) alla andra kan ju slicka min hunds röv.
Ska hoppa i säng tidigt idag! Imorgon ska vi fixa lite grejer och sen drar vi.


Wohooo, im number 9!Godnatt, sov gott!

Dom senaste inläggen har varit mer i bild än i text. Det kommer saftigare inlägg jag lovar, typ imorgon om jag får tid. Tills dess kan ni titta på denna coola bild på min man som jag snickrade ihop idag.


Fredrik Steen's senaste inlägg - Sprid vidare!

Ni kan läsa hans utomordentliga inlägg här!


PicturesHome is wherever I’m with you

Det blir ett kort inlägg idag. Sitter hemma hos Mami och slappar med hundarna. Jag, Freja och Moa promenerade hit och blev mötta halvvägs. Alltid trevligt med en promenad! Freja sitter i fotöljen bredvid mig och kollar snett på mig. Moa har deckat och Hera tuggar på ett ben.

Gårdagen var sjukt rolig. Hahaha! Underbara människor. Längesen jag garvade så mycket som jag gjorde igår & inatt. Kan nog inte lämna ut mer än så här i bloggen haha.. Fina minnen iallafall!

Andreas ringde precis och sa att vi ska ut och sitta på en uteservering och ta en öl. Det var nån parkväll och han bjuder oss alla (Maki, Jag & Nathalie). Hur snäll som helst. Känner mig dock lite otaggad och svettig. Men som han sa, så länge du inte kommer i dina pyamasbyxor så är det fine! Så vi får väl se helt enkelt. Nu ska jag umgås, tjao.


What the fuck^^Skillnad eller?

Blogg.se VS. Bloggkeen statistik!


Saltholmen


Nu kom vi precis hem ifrån saltholmen. Vi drack lite öl och softade i det fina vädret. Hampus & Tobbe badade och sen mötte vi upp Jimmy & Lisa, åkte hem och nu lagar Maki mat till mig och Hampus. Jacob kom precis och vi ska hitta dra oss ut efter maten. Freja ska rastas och mjukisen ska på! Tjao vatos


Ser ni vems inlägg det är ;)Foderbilen.se

Vill börja med att tacka foderbilen.se jättemycket för dessa fina produkter dom skickat till mig. Nu ska jag skriva vad jag tycker om varje produkt. För att komma till produkten klicka bara namnet!
-
♥ Carnia Lynx Orginal 5kg
Mina katter tyckte jättemycket om denna kattmat.
Luktade mycket och höll sig fräsch!
Fina små bitar, smart förpackning.
♥ Dogman Rökta Oxöron 3-p
Hera (min mammas hund) älskade dessa. 
Hon blev helt till sig av lycka så goda var dom.
Freja tittade bara konstigt på mig..


♥ Fästingploclare Foderbilen
Denna produkt har jag ej hunnit testa än,
Varken Freja eller katterna har haft fästingar i år.
Återkommer när den är testad!

♥ Dogman Proffessional Fjäderbollar
Mina katter tyckte denna var jätterolig, speciellt fjädrarna.
Dock tyckte Freja också att den var rolig och han tyvärr tugga sönder den.


Soaked in purpleTjäna pengar på allt du gör online!

Jag gjorde som många andra redan gjort. Registrerade mig och började tjäna in pengar! 

plusikassan.se


I only wanted you

They say memories are golden
well maybe that is true.
I never wanted memories,
I only wanted you.

A million times I needed you,
a million times I cried.
If love alone could have saved you
you never would have died.

In life I loved you dearly,
In death I love you still.
In my heart you hold a place
no one could ever fill.

If tears could build a stairway
and heartache make a lane,
I'd walk the path to heaven
and bring you back again.

Our family chain is broken,
and nothing seems the same.
But as God calls us one by one,
the chain will link again.

Vicky Holder


Rewind´Rewind´Rewind

Till råga på allt så har även jag blivit sjuk. Det räcker ju tydligen med att jag tänker på ordet "sjuk" så blir jag det. Tänk om det vore så med allt här i livet. Gå ut i köket när man känner för det och gnugga på en vas eller något och vips så har man 3 önskningar. Snacka om att man hade spolat tillbaks tiden då.
Nu går inte det tyvärr utan verkligheten ser ut på ett annat vis. Jag har äntligen kunnat lägga in dom sista bilderna och filmerna på Buddha på datorn och här kommer några favorit bilder, med tårar på kinden..


Godnatt

Det är jättesvårt att smälta vad som hänt det tror jag att ni alla förstår. Dom känslor jag haft både för och gentemot min egna hund är inte roliga alls. Känslorna för Buddha. Hela grejen, vad som händer nu. Vad borde hända? Vem är expert på sånt här? Jag vet inte vem jag ska prata med. Kan jag fortsätta leva med den hund jag älskar mest över allt på hela jorden som tyvärr står svars för denna tragedi? Jag älskar henne, och buddha! Jag försvarar ingen, jag ser vad många av er ser. Men jag ser också det som många andra också sett/vet. "Dom är bara djur" har jag fått höra av många. Jo visst stämmer det, men mina djur är mina barn. Dom är dom jag värderar högst. Hemma hos mig finns ingen med "lägre rang". Vi är en familj. När en familjemedlem går bort då sörjer man, men om familjemedlemen dör tex för att lillasystern i familjen putter lillebror för hårt så han ramlar och slår i huvudet mot en vass kant, hur sörjer man då? Avlivar man lillasystern då? "bara för att"? Dessa tankar slåss jag med.. Jag förstår att många höjer ögonbryna av min jämförelse av barn och djur men ni måste förstå att jag värderar mina djur (mina barn) högre än allt annat.

Jag försöker bara bli klok på hur jag ska göra, känna och fortsätta. Jag kommer tyvärr ingen vart. Imorgon om jag orkar och inte har för mycket ångest så ska jag skriva ett brev till en mycket välutbildad man. En mycket duktig hundmänniska vid namn Fredrik Steen. Kanske kan det göra mig klokare?


Buddha 110401 - 110602

Vila i frid min älskade ängel. Jag kommer snart till dig. Jag lovar att jag ska hålla dig tätt intill min kropp och ge dig värme och kärlek. Mina andra änglar tar hand om dig så länge. Förlåt mig min ängel.Det är svårt att finna dom rätta orden när man ska beskriva varför någon har lämnat jorden!

Jag sörjer fortfarande, det är inte bara svårt att få ner detta i ord utan också helt jävla fruktansvärt. Jag har aldrig i mitt liv sett eller upplevt något som sårat mig så här mycket som detta har gjort. Jag vill inte uppge några detaljer för det är för mycket för både mig och för er. Varför jag skriver ner detta är endast för min egen skull.

Det hela är en olyckshändelse. Det tog väldigt lång tid för mig att förstå vad som hänt. Efter konsulation med veterinären och andra hund & katt kunniga människor är det lite lättare att förstå på en "djurisk nivå". Jag klandrar mig själv, och kommer alltid att göra det. Min hund är mitt ansvar oavsett om jag kunde påverkat vad som hänt eller inte. I detta fall fanns det inget jag eller Marcus kunde gjort. Men det spelar ingen roll. Det är mina händer som är nerblodade.

För att göra en väldigt tragisk och hemsk lång historia kort så berättar jag nu med få ord vad som hände. Freja satt brevid Marcus när han åt en kebab. Hon löpte och var enligt veterinären och mig själv inte sig själv. Utan glupsk, grinig och allmänt klumpig som hon brukar vara under löpet. Hon är stor, väldigt stor och Buddha var liten, väldigt liten. Han vägde 500g, Freja väger 35kg. Någonting utlöste att hon "bet ifrån". Jag har spekulerat i alla olika tankebanor som finns. Det jag, veterinären och andra hundkunniga kommit fram till är att hon antingen Markerat att "maten är min", "försvinn" eller att hon såg honom som ett bytesdjur med tanke på maten, situationen och hennes tillstånd (löpet).

Hon "bet ifrån" och olyckligtvis träffade bettet Buddha i huvudet. Jag spar er hur det såg ut, & vad som hände sen. Det är detta som spelas om och om och om igen  i mitt huvud. Blodet, dödsryckningar, skriken, paniken, ångesten... Gråter så mycket att det känns som om jag ska dö. Nu i efterhand kan man säga att det var tur i oturen att bettet gick rätt in i hjärnan och att han inte var vid medvetande. Han dog på fläcken förstår vi i efterhand. Det vi fick se, känna och uppleva var vad kroppen gjorde efter att han redan var borta. Det visste vi inte då, men nu.

Jag skrek, grät, ramlade ihop och kunde inte andas. Jag vill inte beskriva mer detaljerat än så. Det var för illa! Jag går igenom detta gång på gång i huvudet. Tänker var jag kunnat göra annorlunda. Ångesten är brutal. Tomheten, saknaden, kärleken till denna lilla kille är obeskrivlig trots att vi bara han ha honom i 6 dagar. 6 dagar med Buddha och jag älskar honom precis lika mycket som Freja och mina andra katter.

Jag vet inte hur jag ska fortsätta leva med detta. Jag får höra hela tiden att "det är djur och dom reagerar instinktivt". Jag vet det, men kan ändå inte låta bli att grubbla och fundera.

Freja menade inte att det skulle bli så här det vet jag, det är en olycka som har hänt. En fruktansvärd olycka. Vi sörjer allihopa. Jag har aldrig gråtit så här mycket i hela mitt liv. Jag är apatisk. Försöker förstå att han är på en annan plats. Försöker se det på det vis det är. Minnet är så starkt. Jag känner fortfarande hans blod rinna mellan fingrarna. Hans vackra päls, hans ögon hans fina personlighet. Jag saknar han så mycket! Jag önskar att jag kunde spola tillbaka tiden. Jag vill hålla honom i famnen och säga att han är trygg.

Jag har svikit min bebis. Jag skyddade honom inte.
Jag han inte längre ge honom den kärlek han var värd.
Jag älskar dig Buddha!
Helvete vad ont det gör.


(`v´)

♥ Den gudarna älskar, dör ung. ♥

Jag har inte styrkan att berätta varför just nu. Snälla vänner förstå mig, förstå varför jag inte svarar i telefon eller på sms. Jag kan helt enkelt inte prata just nu. Jag sörjer, gråter och försöker överleva dagen.. Jag återkommer när jag har kraft nog.


Namnam.. Maaaat!

Tänkte slänga in ett litet inlägg medan maten blir färdig. Vi har städat hela lägenheten och varit och handlat ny kattsand och andra nödvändigheter. Till middag blir det glaserad kyckling, potatisklyftor, sallad & rödvinssås. Namnam! Kolla vilken fin ros jag kirra superbilligt på Lidl!


RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.