-15kg!

"Bara" 10kg kvar... Hahaha, vilket jävla elände!Min kärlekBlomsterbud! :)

Vet ni vad? Idag fick jag blomsterbud hem till dörren. Åh det var dom vackraste buketter jag någonsin fått, dessutom med ett jättefint sammanbundet lila (favoritfärgen) band som jag tolkade som bandet mellan min son och mig. Tusen tack fina underbara Max & Anneli, ni gjorde min dag! <3BVC - andra besöket!

Blev jätteglad när jag fick höra att Kian gått upp 250gr bara över helgen, trots att han varit sjuk. 100gr per vecka är normalt så detta var mycket glädjande nyheter för en nybliven mamma. Han väger nu 3435gr är 48,7cm lång och har 35,4 i huvudomfång.Ibland undrar jag

Om mina katter verkligen äter maten eller kör någon alternativ ansiktsskrubb likt fåglar som sandbadar..Det finaste jag har gjort!Min son!

Lite blandade bilder på Lilleman, med sina hormonplitor.. Vi fick en dålig start och har legat sjuka sen vi kom hem från BB, jag mår förvisso lite bättre nu men Kian är fortfarande förkyld. Ni finner mig med snorsugen i högsta hugg, näsdropparna i full beredskap, temp, minofom, d-droppar, våtservetter, asollösning, blöjbyten, amning, nappflaskkok, läckande bröstmjölk och hostmedicin till mig själv, smörjandes inotyol på en rödflammig bebisstjärt (antibiotikan) med vänster handen och bröstpumpen i höger och en stor jävla binda mellan benen...

"Aaaaah men hur håller hon nässugen dåååårååå?" - undrar givetvis ni..

Den håller jag i munnen, HAH!Förlossningsberättelse - Del 1

Jag sitter på hallgolvet och skurar väggarna när jag känner att jag får lite molande mensvärk. Mamma och pappa hade precis åkt hem efter att ha hjälp mig skruva upp lite grejer på väggarna hela eftermiddagen och klockan är nu kvart i elva (7:e nov). Jag lägger mig ner i sängen en stund och tänker att jag nog får tagga ner på städandet för idag. Mensvärken går dock inte över och jag tycker att det kom ytterst olägligt med smärtsamma förvärkar mitt i hallrengöringen. Vid tolv tiden ringer jag till mamma då min magkänsla sagt att det blir bebis den 8:e.

(på ett ungefär)
Jag: Heeeeej!
Mamma: Är det värkar....?
Jag: Mjaa, jag vet inte.. Kanske. Nä förresten det är nog bara lite förvärkar som vanligt. Men jag tänkte att jag ringer endå.
Mamma: Men hur ofta kommer dom?
Jag: Tja.. Var 5-10 minut, typ..
Mamma: Men Michelle du har ju riktiga värkar, jag kommer!!
Jag: Näe, nu ska vi inte förhasta oss här, det är bara förvärkar så vi behöver inte stressa..
Mamma: Michelle! Nu kommer pappa och hämtar Moa sen kommer jag, ta det lugnt - håll ut!
Jag: Jajaa.. Det blir säkert bra..

Pappa kommer.. Helt förstörd, svetten rinner och han ser svimmfärdig ut. Det kan ha varit den jobbigaste dagen i hans liv. *asg* Efter att ha glömt jackan, plånboken och nästan sig själv och hunden så åkte han och hämtade mamma.

När mamma och pappa kommer så har jag krupit upp lite halvt på diskbänken. Jag säger lugnt till dom två nervösa frågetecknen:a i hallen "eeh jaa.. jag hamnade änna här.." Det var ju så bekvämt!

Vart var vi? Jo, pappa åker till hundarna och mamma spenderar natten med mig. Jag skulle prompt duscha med allt vad det innebar med mina "förvärkar" som nu kom var 4-5:e minut. Tvätta håret, raka benen, raka muffen, fila fötterna osv. Satt ner på golvet och "ajjade" mig över den intensiva mensvärken. Mamma föreslog att jag skulle ringa kordinatorn nu då "förvärkarna" kom så tätt. Jag försökte då tala om för mamma att man liksom inte ringer när man har förvärkar och speciellt inte jag då jag vägrar åka in för att få höra "du är öppen 1cm, varsegod och åk hem igen".

Hon insisterar och jag ringer..
(allmänt prat)
Jag: Hej, jag tror att jag kanske ska föda barn..
Hon: (frågar hur tätt värkarna kommer)
Jag: (berättar)
Hon: (frågar om jag kan hantera smärtan på egen hand fortfarande)
Jag: (det kan jag) Men.. Du tror alltså att det kan vara barn på gång eller?
Hon: (skrattar glatt) Eh, ja! Det låter så!

Då jag varken vill eller behöver åka in så fortsätter värkarna här hemma. Dom blir värre och värre och jag sitter på min pilatesboll och andas igenom dom varvat med prat med mamma emellan. Vi klockar värkarna som nu kommit med 3 minuters mellanrum i någon timma eller två och jag känner hur smärtan intensifieras ner i bäckenet och efter samråd med kordinatorn igen blir ombedd att åka in till Mölndal. Jag är här helt säker på att jag som max är öppen 1cm och kommer få skämmas ihjäl när vi kommer fram. Vi ringer iaf efter pappa och tur är väl det, för sen gick det fort!

Fortsättning följer..BVC första besöket!

Första besöket hos BVC för lilleman idag gick jättebra och han hade gått upp fint i vikt. Jag, mamma och pappa slog vad och jag vann igen (måste påpeka det haha!). Han vägde idag 3190gr, nybajsad. Jag gissade 3200gr. Fick fint beröm för att han är så med i blicken och stark i kroppen. Naveln är helt läkt och amningen går kanon. Jag har ju proffshjälp, mormor Lotta! Ni skulle hört barnmorskorna på bb och Neo, dom trodde det var hennes yrke. Sjukt tacksam för den hjälp jag fått av mamma <3

Enda minuset är att knodden är förkyld. Pricken över i, först jag och nu han.. Lilla grodan!Favoritställningen

Sova på mammas tutte!Man kan väl inget annat än garva?

Hahaha! Den j*vla graviditeten va.. Fy faaaa-an! Känner ni igen mig? Jag har inte vägt mig än, men i förlossningsjournalen blev jag inskriven som 101 pannor fetto! ;)Jag har världens bästa familj och vänner!

Jag är så glad för det! Idag har jag verkligen mått kasst. Helt kallsvettig pendlat med vad som känns som värmeslag, snör förkyld och spränghuvudvärk. Och så där allmänt ont i hela kroppen.

Kian mår toppen! Det är huvudsaken. Antagligen fick min kropp en chock när den kom hem efter att ha levt så sterilt under 8 dagar på sjukhus. Eller också så är det hormoner, vad vet jag. Skit samma!

Kian är helt sjukt stark. Det första han gjorde när han lades nyfödd på mitt bröst var att lyfta huvudet och se sig omkring. 4 dagar gammal vände han sig från rygg till mage första gången och det gör han nu helt utan problem. (livsfarlig ju!) Denna lilla kille har ärvt sin mors "envetenhet", det kan jag lova..Frossa och bröstmjölk

Mossán här har haft en hemsk natt. Frossa (feber?) varvat med kallsvettningar och värmeslag, bröstmjölk precis överallt och en tuttgalen son. Ni vet när man vaknar och är pisseblöt helt indränkt i mjölk och feberfrossesvett och inte vill ta av sig täcket för att man skakar tänder? Ja, så har min natt varit. Kian mår toppen och nu kom jag på att jag glömde lägga in amningsskydd.. Fa-an! Blöt igen. Nåja, det torkar väl så småning om. Man vill inte direkt resa på sig när man har den vackraste i världen snuffsandes på sitt bröst, am i right? <3Alla ni fina människor omkring mig <3

Stort tack för alla fina ord, gratulationer och presenter! Ni är helt enkelt underbara.

Lite "prscr" bilder!Hah! Jag hade rätt! Den 8:e jag sa den 8:e det va..

(skrivet nån gång den 12:e)
Det var en förlossning som lär gå till historien... Jag får flabbisar bara jag tänker på den haha! Jag kanske ska sammanfatta ett inlägg längre fram när jag har tid och lust. Kortfattat så var det en snabb och väldigt humoristisk förlossning och jag var helt övertygad om att jag "bara" hade förvärkar och på sin höjd var öppen 1cm och skulle få åka hem - när jag i själva verket var öppen 6cm (och då var hon snål med måttet sa hon). Drygt två timmar senare låg Kian på mitt bröst.

Skrivet idag:
Min förlossning var mäktig! Jag hade skit roligt och även alla andra (åt mig). Mamma som har lite klarare minnesbild har berättat hur trevlig och glad jag var. Bjöd på lustgas, klättrade runt på en sackosäck uppe i sängen med barnmorskan efter, välkomnande blundandes in (jag blundade ifs under hela förlossningen, fråga mig inte varför..) ny personal vid skiftbytet mitt i krystvärkarna. Frågade om lov om jag fick krysta och tackade för att jag fick det. Inser nu i efterhand att om jag hade stannat hemma lite längre så hade jag garanterat fött barn i pappas bil. Eller på hallgolvet!

Jag kände första värken (som jag trodde var förvärkar ända fram tills barnmorskan vid första undersökningen konstaterade att jag var öppen 6cm) vid 23.00 den 7:e november. Klockan 05.00 blev jag inskriven (öppen 6cm). Klockan 06.55 kom första krystvärken och Kian är född 19 minuter efter det, alltså 07.14 den 8:e november. Jag hade ingen bedövning, endast lustgas. Han var 45cm lång (kort), och vägde 2970gr.StabiltBesök hos barnmorskan v39+0

Idag fick jag äran att ha med mig både mormor och morfar till barnmorskan och det var lika härligt som alltid att höra Kian's hjärtslag. Han hade sjunkit ner ännu mer (att det ens är möjligt haha!) och SF måttet var helt perfekt, precis på mitten kurvan (36cm). Jag är dock inte bara svullen och fylld med vatten jag är V Ä L D I G T svullen och fylld med vatten. Känner mig som en enda stor vattenballong! Fick rådet att linda med stödbandage nu det sista då min högerfot känns som om den ska sprängas. Min bm bokade in en ny tid på måndag men hon trodde inte att vi skulle ses då ändå ;) haha! Vi får väl se, det är spännande det här. Kian, kom den 8:e så mamma (jag, haha ovant att skriva det) får rätt. Bm's viktuppskattning var fasligt nära mormors med 3600-3800kg, så ett rätt kan väl jag få?

Bra, då ses vi den 8:e <3
Exalterad blivande mamma!MowieSamlade favoriter!

Dom flesta vid det här laget har märkt att min pappa säger dom sjukaste och mest klockrena sakerna ibland. Jag undrar vart han får allt ifrån! Hahaha!! Har samlat några av dom senaste "dagens Sigge" och även en "förvirrad Lotta" fyfan vad jag älskar mina föräldrar!Sitter och somnarDet ska bli så skönt

Jag längtar tills den här helvetes graviditeten är över. Jag har nog fan lyckats få var enda jävla gravidkrämpa som finns att få. Med råge dessutom. Fy!

Förstår ni att det spänner lite i högerfoten eller?KärlekMan är aldrig ensam iaf..

Så här brukar min utsikt vara om jag exempelvis fyller holken med rosa rosor. En Moa som inte vill ligga och sova själv, eller ja utan huvudkudde (gravidmagen).. Ibland sjunger hon en trudilutt också, för att verkligen betona hur miserabelt hon har det..

För enligt Moa så finns det INGEN som har det värre än vad hon har..V38+6Kian

Nu känner jag att jag är redo. Jag har idag köpt det sista "jag dör om jag inte har detta" till Kian. Morfar ställde upp som taxi som alltid <3 Har även spanat in en jättefin badbalja (ljusblå) som finns på Coop i sisjön (måste skriva upp vart så jag kan minnas vart jag ska åka och köpa den). Men det blev idag lite blöjor, våtservetter och amningsinlägg. Nu får du gärna komma Kian, ska vi säga onsdag klockan 14?Man är allt annat än graciös i 9:e månaden..

Jag ligger i sängen och kollar (för tredje gången) på barnmorskorna - Norge avsnitt 1 & 2 när jag hör Mocca kräkas. Antagligen för att hon fick i sig lite för mycket tandpasta (det är inte lätt att mäta centimetrar med en skogskatts glupska käft halvvägs över tuben) på en och samma gång. Hur som helst så tittade jag vidare med tanken antecknad i huvudet att jag ska torka upp det när jag kollat klart och ändå måste tömma blåsan för femtioelfte gången idag.

Nog för att man kan bli lite glömsk och allmänt förvirrad som gravid. Ha i åtanke att den gravida dessutom lider av grava minnesproblem sen tidigare och många gånger blivit riktigt orolig då hon inte förstår vad läkaren menar med att de står något på ryggen vid undersökning. Tills läkaren utbrister; ja, din tatuering, vad betyder den? Jaaaaaaaajuuuuuste ja.. Tatueringen... He-he (skattar psykotiskt)

.....jag kom av mig

Jag går upp för att tömma blåsan. Här tänker ni kanske att jag bör ha märkt den 20 x 20 cm stora spyan på badrumsmattan.. Under fötterna.. Precis framför mig...

Eh.. Nej..

Jag fortsätter i godan ro. Spyan glömdes av i samma sekund den kom upp. Jag tvättar händerna., Jag tar ut min fläta, kollar mig i spegeln, sätter om håret och tar ett steg - *kloffs* tittar ner..

Spyan täcker inte bara hela vänster foten utan halva badrumsmattan också. 20 x 20 cm blev helt plötsligt 40 x 40 cm, kanske inte så konstigt med ett fotspår ifrån yaba-de-hut i sig. Hur i helvete jag missade den rent synmässigt när jag satt på toan det är ett mysterium för sig. Hur jag däremot bar mig åt när jag "smidigt" skulle tvätta fötterna i duschen med ödem, karpaltunnelsyndrom och en fucking badboll till överkropp ja det, det är en annan historia!Söndag..

Då var även denna dagen förbi. Jag har precis bäddat ner mig själv och alla mina små kycklingar i sängen. Ligger och funderar över dagen som gått och hur kort (lång?) tid det är kvar innan min son är hos mig. Hinner jag tvätta en gång till? Hinner jag gå på begravningen? Raka muffen? Sätta upp hyllorna i hallen? Det går inte att planera någonting just nu haha, för när som helst nu (bf 12:e nov) kan han bestämma sig för att komma. Så det blir en dag i taget från och med nu!

Blev så himla glad förut. Fick en jättefin babybjörn bärsele av min bror och Thais. Plus en massa fina kläder och mjuka mattor för Kian att leka på. Den där bärselen blev jag extra lycklig över då det varit just en sån jag saknat nu innan han kommer. För att smidigt kunna ha två armar fria när jag ska ut med bebis och Moa :) tack tack <3

Nu ska jag klämma sisådärettparhundrasidor i min bok (stäppvandringen del 4:a i grottbjörnensfolk 6:ologin), börjar få lite smått panik över att det bara är två böcker kvar à ca 800-900sidor vardera.. Måste dom ta slut?

Godnatt! Moa, Mocca & Kian hälsar <3Extra mamma idag

Jag har fått äran att ha Hera hos mig och Moa idag. Tycker verkligen att det är supermysigt och flickorna är så duktiga! Känns skönt att veta att min mor får vara lite hundfri också!

Just nu ligger vi alla tre (fyra med Kian i magen) och kollar på tv. Jag är så trött idag så det blir nog bara vila för min del.A little bit sleepyJag är så lyckligt lottad!

Jag tänker på det ofta. Hur lycklig jag är över att min mamma är just den hon är och dessutom är min mamma och att min pappa är just den han är och också är min pappa. Jag har ett sinnessjukt starkt band till mina föräldrar och älskar dom så otroligt mycket. Åh det är inget "alla älskar sina föräldrar - för dom är dina föräldrar" snack, utan det är verkligen så. Fyfan, vad jag är lyckligt lottad <3Bebismagen

Bilderna är tagna här om dagen, minns inte riktigt när men det är iallafall v38+nånting..

Kom på att jag inte har skrivit angående provsvaren så jag tänkte sammanfatta det nu. Gallvärdena var tiptopp, så det var ju jättebra. Dock kunde det var jag förstod på läkaren vara gravidhepatos (graviditetsklåda) ändå trots att värdena var bra och att det inte kliat tidigare då jag stått på lergigan.

Vad gäller mitt hjärta och provsvaren där så var det inte lika bra. Inte bra alls faktiskt. Jag har haft dåliga värden sen jag var barn så det kom inte som en chock då det ligger i arvsanlag. Fick en medicin (folsyra) som jag ska äta nu under tre månader innan det tas nya prover och förhoppningsvis ger dom bättre resultat. Vill än en gång ge en eloge till min MVC och min BM som jag efter många om och men bytte till. Jag kunde inte blivit mer kärleksfullt omhändertagen! Våga byt om ni inte är nöjda eller känner er felbehandlade, det är det bästa beslut jag tagit!Vinterjacka

Moa behövde en ny vinterjacka och då passade jag på att köpa en på hööks för att dom hade 15% rabatt (fram till 6:e nov) på hundsortimentet.

Det blev detta chockrosa reflextäcke och det kostade så lite som 169:-

Passade på att köpa två st klofilar (en var till mig och mamma) à 24:- st samt varsin pläd som ni ser på bilden (fast svart vit) à 19:- st.

Ett kap! Rakt av. 256:- för allt ovan är inte dåligt. Bara ett täcke brukar kosta mer än så. Visst tillkommer frakt och så men det var det värt. Nu matchar hennes halsband och koppel hennes nya täcke som kommer när som helst.Fin ett fel..Hjärngympa

Tänk hur enkelt det faktiskt är att ge hunden lite hjärngympa. Med lite fantasi funkar det mesta. Ni ser ju hur länge hon håller på här och tyvärr avbröts filmen innan hon blev klar men detta är iaf 2 frolic bitar i en strumpa.Ödem

Hoppsan.. Råkade trycka lite på foten.Mötet med patientnämnden

Jag kan äntligen säga att mötet nu har varit och att det gick bra. Jag och mitt PO (personliga ombud) kommer efter råden vi fick idag att dra detta vidare upp till socialstyrelsen. Det gäller det övergreppet jag blev utsatt för i tidig graviditet. Jag har två år på mig att inkomma med min anmälan så det känns bra och inte så stressigt, nu kanske jag kan få föda mitt barn ifred och vara lite lycklig över det också.

Jag förstår att många kanske undrar vad det är som har hänt och jag har valt att inte "gå ut" med det mer än till mina närmaste. Kanske vågar jag nån gång prata öppet om det, jag vet inte. Men en sak vet jag och det är att det räcker nu, jag menar det!En skindiver mindre

Ja, det är väl inte hela världen att gå utan en av mina tre skindivers tills det läkt ihop ordentligt så jag kan sätta in en ny.

Okej! Jag erkänner! Jag känner mig naken.

Jag fick tummen ur att gå till barbarella (älskar barbarella!) för att plocka ut den i mitten som börjat läka utåt. Tror jag råkat slita till den eller nått och att den sen börjat stötas ut. Mina andra två sitter perfekt, det var ett år sedan nästan precis som jag satte in dom. Jag älskar dom fortfarande lika mycket om inte mer. Minns inte om han sa en månads läkning eller tre (mamma minns du?) innan jag kan göra en ny.

Ps; har ni inte träffat den nya kanadensaren så gå dit och gör det för fan! Störtskön människa! Det var han som hjälpte mig idag. Det gjorde inte det minsta ont och jag är super nöjd som vanligt över servicen och behövde inte betala en krona.

Länge leve barbarella (mitt andra hem.. typ..)!!Försenad magbild från i tisdags (v38+0)Moa & MoccaRSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.