Äntligen är vintern här!

Det var ju bara en vecka sen sist vi huttrade och halkade runt på diverse isflak. Nu är det kallt på riktigt, det svider ju för fan i bröstvårtorna en halvtimma efter att man kommit in i värmen. Jag är inte deppig för det. Det är ju så mysigt.. Mörkret, tända ljus, regnsmattret mot rutorna.. Tills man kommer tillbaka till verkligheten och inser att man inte kan stå och glo in hos grannen, höggravid med luvan över huvudet i mörkret med en amstaff som kisar för att kunna se i ösregnet.. Det kan tolkas fel, just sayin'Åh..

Vad störigt att jag publicerade förra inlägget under fel kategori. Det går ju inte att ändra via mobilen..

Nåja! Moa och jag kom nyss in från vår promenad. Hon skötte sig galant och även om jag går långsamt nu i slutet av graviditeten så kom vi ändå en bit. Hon är helt slut idag haha. Hon har varit med uppe på vinden ett par omgångar och fått lukta fritt. Tvättade alla plitor med klorhexidin och jag är nästan helt hundra på vad som utlöser hennes "follikulit anfall". Jag har försökt läsa så mycket jag bara får tag på för att kunna "underhålla" hennes hudproblem på bästa sätt. Då återkommande follikulit är en sekundär sjukdom så måste vi gå till botten rejält med det här. Håller er uppdaterade!

Jag gissar på glutenallergi. Att hennes immunförsvar blir nedsatt och follikuliten bryter ut. Men som sagt det är bara min vilda gissning. Jag vill att det utreds av en hudterapeut. Ska bara fixa fram dom pengarna först.

En bild på Moa, som mot sin vilja somnar på stolen.. Haha!Heras monster

Nu har jag lämnat över den hemska monsternallen till Hera (mammas shitbull). Jag väntar på uppdatering på den fronten, vi får se om den uppskattas. Hon såg lite chockad ut när jag langa in den genom bildrutan.. Vi kan väl kanske förstå henne? ;)Kian hälsar..

"rock on forever" och att mamma vet om att hennes händer ser förj*vliga ut..Ett gott skratt förlänger livet..

Eller förkortar, om man skrattar så man håller på att dö! Hahaha. Vad är det då jag tycker är så jävla roligt? Jo, mitt virkade monster! Det är till Hera (min mammas shitbull), hon har en speciell fetisch för monsterleksaker. Ju fulare desto bättre. Detta monster vill bara inte samarbeta med mig, på bilden nedan är den nästan färdig. Och som jag skrattar åt den här monsterliknande kanin/alien leksaken som bara blir fulare och fulare. Herregud vad kul man har som lättroad!

Tror ni Hera gillar den? Lägger upp en bild när den är helt klar också. Hahaha!Det där med åldern..

Sitter och samtalar med en mycket nyfiken kille på vagnen. Tills han frågar lite flörtigt, "how old are you buy the way?" "22.." svarar jag ärligt. "YOUR KIDDING!!?!??!".. "eh.. eh.. njääe.. what did you think?" svarar jag lite halvt utskämd inför hela vagnen.. "well AT LEAST 27!?!?"..

Tack tack.. Man är inte bara fet, gravid och jävligt sliten.. Man ser tydligen ut att vara pensionär också..

Inne i mataffären. Märker hur kassabiträdet slänger små odiskreta blickar. På min mage.. Min hals tatuering.. Mina piercingar.. Ber henne om smärtstillande. "hur gammal är du egentligen...?".. Jag kunde nog inte fått upp legget fortare. Haha med ren glädje över att behöva visa det..

Så från att ha varit nästan 30år till omyndigförklarad 17åring, det, det är inte illa pinkat..Jag har tänkt på en grej..

Jag har tänkt mycket på det här. Men det finns en viss risk för att jag inte kan få fram en bra förståelig förklaring.

Det här med att vara tyst. Jag är inte den som snackar ner andra, det faller inte i min natur. Men tanken som slog mig; varför ska alltid alla andras skinn räddas och varför ska deras heder och respekt hållas intakt bara för att jag inte är den som talar högt om andra. Nog för att jag inte av naturen gör det, men i vissa fall så kanske jag bör lyfta fram sanningen på riktigt. För jag har märkt att man många gånger tror och tycker vad som på utsidan ser riktigt ut. Om jag då inte lyfter fram den riktiga sanningen, det gör ju mig mer till en "som skyddar gärningsmannen" än till den "snitch" jag vilket fall som helst inte är.

Varför talar jag då aldrig ner någon annan? Denna "annan" som faktiskt förtjänar att bli upptäckt av många fler än mig. Minst sagt! Jag anser väl inte att det är min ensak. Frågar någon så svarar jag, och jag ljuger aldrig heller. Men den fakta som jag i tanken syftar på kanske hade fått omgivningen att förstå att det faktiskt inte är mig det är fel på. Många har den åsikten och uppfattningen JUST för att jag ALDRIG säger någonting om ingen specifikt frågar mig om det. Men alla andra gör tydligen det om mig och alla andra med för den delen.

Jag har faktiskt först nu insett att det inte är till min fördel att hålla tyst om andra men låta dom tala fritt om mig. Kanske för att jag tror om andra som jag tänker själv. Skitsnack och hörsägen går nämligen inte hem hos mig. Vad jag däremot har förstått och inte förstår egentligen är hur lätt folk tror på allt dom hör.

Jag har tänkt om.. Aldrig mer att jag skyddar någon annan och får skiten, jag sist av allt är värd, själv. Nu ska även jag vara ärlig och uppriktig vad gäller personer i MIN omgivning.PO (Personligt Ombud) vad är det?

Detta inlägg hoppas jag ger svar på några av era frågor.

Vad gör mitt PO?
Svar: I mitt fall så är detta en otrolig trygghet för mig. Mitt ombud följer tex med mig på viktiga möten och hjälper mig hålla koll på vad som sägs och bestäms. Mitt PO hjälper mig minnas viktig information, händelser och att "hålla i den röda tråden". Är det något jag glömmer att säga, eller säger som är felaktigt så påpekas och rättas det på plats.

Varför har jag ett PO?
Svar: Den faktiska anledningen är att jag inte klarar av att "hålla koll" på allt själv. Det är helt emot min egen vilja att inte kunna minnas. För ett ex. Jag går till läkaren, vi diskuterar något viktigt, när jag är på väg hem så har jag inte en aning om vad som sades, bestämdes eller föreslogs. Jag försöker minnas men minns i fel ordning, allt snurrar och snurrar och jag blir mer och mer förvirrad. Koncentrationen finns inte, även om jag så gärna vill.

Det finns givetvis en orsak till denna förvirring, minnessvårigheter och koncentrationsproblem. Jag har en PTSD-diagnos som mer än väl förklarar detta. Jag har många gånger bokat trippelt, gärna på fel dag, glömt av tider, missat riktigt viktiga möten helt ovetandes om att dom inträffat, sagt fel ålder, telefonnummer.. m.m. Om du frågar mig vad jag gjorde igår så svarar jag "vänta en sekund jag ska kolla i min bok", jag skriver ner allt, allt jag minns i färskt minne i min älskade bok, på så vis har jag lärt mig att kunna ha hyfsad koll. Men för att ha full koll när det gäller riktigt viktiga grejer så behöver jag ett PO. Jag är lyckligt lottad som har min mamma som PO. <3

Läs mer om PTSD (Posttraumatisk stressyndrom) - http://www.psykologiguiden.se/www/pages/?ID=151&PTSD
- http://www.internetmedicin.se/dyn_main.asp?page=1407

Läs mer om personligt ombud - http://www.personligtombud.se/Tjockis ;)

V33+3 idag. Det går undan! Kian vänder och vrider på sig. Det känns som om det börjar bli trångt där inne nu. Fatta hur sjukt det är att det ligger ca: 2kg bebis där inne..

Och gud vad trött jag är på vissa mammor. Dessa som vet bäst om precis allt och även är dom enda på hela jorden som fött och fostrat ett barn. Världsvana tro sig veta allt:are.. Hu! Som "en " så fint uttryckte det, "vi alla har väl för fan haft en f*tta runt huvudet!?" haha. Det är ju faktiskt så! Big deal, graviditet och barnafödsel är inte direkt en ny uppfinning.. Släpp det ;)Jag har gått hela dagen och trott att det är onsdag..

Det är ju för i helvete torsdag! Hade ett viktigt möte idag, känns hur bra som helst nu. Min mamma (som också är mitt personliga ombud) var med och det kändes jätte skönt! Nu har en sten lossnat och jag tror mig ha hittat ena änden på garnnystanet nu. Återstår bara att komma till andra änden, vilket blev betydligt lättare nu när jag vet vart jag är och vart jag ska börja. En dag i taget!

Har spenderat resten av dagen åt att sortera halva vatikanstatens dokumentat.. Host.. Mina högar med papper.. Host..

Moa & jag tog en sväng med klövjeväskan också!Kian's vrål-åk!

Lite dålig bildkvalitet men vad gör det en dag som denna. Morfar (min älskade pappa) har hjälpt mig med bland annat detta projektet idag. Mormor (min älskade mamma) och jag har assisterat bäst vi kunde haha. Spjälsängen är monterad och databordet nermonterat och uppslängt på vinden. Imorgon ska jag röja ut storarummet så det blir luftigare! :)

Min sons nya fräsiga turkosa barnvagn! Jag ÄLSKAR den!!!Hej skevoV33+1

Råkade stänga av mitt i sparken haha.Om jag är gravid?

Om jag går som en jävla pingvin med svår reumatism, och har så mycket vätska i kroppen för att kunna fylla plaskedammen genom ett mindre urinläkage till sommarn, och inte kan andas för att jag är igentäppt 24/7, och är jävligt lättirriterad pendlat med städmani och somna på plats, har halsbränna som bara katla känner igen och en mage som hindrar de flesta mänskliga rörelserna och sömnen och sjukt mycket förvärkar, sammandragningar och andra gravidrelaterade onödiga smärtor, och och, ooooooch... ja då är jag jävligt gravid.. Men inte bitter, inte det minsta.. Jävla.. Bitter.. Kärlek mina vänner, kärlek.. (gnager på väggen)

Ps: Det ska föreställa en fot på bilden och inte elefantsjukan..Hemlagat hundgodis + min mongolida Amstaff!Dålig dag..

Ja idag är en sån där lite sämre dag. Då grämer jag mig lite extra över allt jobbigt. Ett plus i kanten är förkylning och halsont.. Håller på att torka hundgodis (blodpudding, är hundmat) till Moa. Första plåten är snart klar så tänkte slänga in plåt nr 2. Idag ska jag bara ta det lugnt, virka kattleksaker och läsa min bok som kom på posten idag (mammut jägarna, del tre i 6:ologin, som jag har längtat!), måste ta itu med musen utanför porten också. Amiina kom med den presenten igårkväll, nu ligger den där helt ensam, på rygg med alla benen upp i luften, död och blodig.. Stackarn, tänkte begrava den först men mina grannar lär undra om jag är riktig i hövvet då..V33+0Nu...

Nu ligger jag i sängen. Nyduschad, nytvättat hår (görs alltid separat jag är knäpp), nybäddad säng och hunden rastad. Fy i helvete vad skönt, vilken lång dag det har varit idag då, helt sinnessjukt övertrött och tom (överfull) i huvudet. Nä fy, godnatt! Om man kan somna dvs..Tvättning pågår..

Kan ju vara skönt med rena kläder! Det enda jag känner för nu är att sängen redan är nybäddad, hunden rastad sista gången för natten, håret är tvättat och jag nyduschad liggandes i den nybäddade sängen. Det lär dröja ett par timmar tills dess.

En bild på Moa :)Urinvånarn??

Urin-blååååsan skulle det ju stå.. Jävla iPhone!Bebis fixerad

Kom precis hem från ett besök hos min nya bm. Fick reda på att bebis redan är fixerad, vilket jag misstänkte då jag känt att han ligger "på huvud" med rumpan ut på min vänstra sida haha. Hur länge han har varit fixerad vet jag dock inte då jag var på koll senast v25 (är i v32+6 nu, v33+0 imorgon). Allt såg bra ut iallafall och jag ligger fortfarande på exakt mittenkurvan med mitt SF mått, som nu var 31. Han hade lite höga hjärtslag under första kollen (170!) men efter en stund hade han (jag?) lugnat ner sig (150) och det var bra igen sa hon.

Annars då? Foglossning som heter duga. Halsbränna från helvetet. Men överlag så är väl allt kanon. Han är aktiv som vanligt och det känns ordentligt nu när han råkar slå till urinvånarn.. Jätte skönt.. Verkligen haha :)Söndag

Ja städningen fortsatte även idag och jag fick tvättat persiennen i köket. Herre-Gud, vad skitig en persienn kan bli! Lister runt om fönsterna, fönsterbrädan och insidan av rutan är också rena. Satte upp dom gamla gardinerna igen och det känns mycket mysigare!Mocca

Jag blir helt paff! Dessa två kort är samma foto från början. Fotat med iPhone, inomhus på kvällen utan blixt. Jag har dessutom klippt kortet så att det på så sätt har zoomat's in. Min nya App på telefonen är minst sagt grym!Moa

Även Moa åkte på en extra rengöring idag. Jag brukar vara på henne relativt ofta då hon har dom problemen hon har men idag blev det en extra puts. Klippte ner hennes klor (som växer hiskeligt fort ) och filade dom. Rengjorde öronen och tvättade rent alla utslag och hennes vulva (follikulit igen misstänker jag) Det blir nog att ringa veterinären på måndag!

Hahaha såg precis hur Mocca ligger nos mot nos med väggen uppe på klösställningen i köket. Hahaha jag dör, hur kan det vara mysigt?Städningen fortsätter.

Har hållit på hela dagen och kvällen bortsett från ett mindre kafferep med mina flickor och promenader med Moa. Nu är alla skåp och lister klara nertill i köket längs med kaklet. Även utsidan, listerna på frysen och under. Vid ett par tillfällen har jag även legat som en fet julgris och skrubbat på nära håll, bortsett från ett äpple i munnen så var det en ytterst fin likhet vi hade.Svintomani

Om fläckarna inte går bort efter en timmes frenetiskt gnuggande av svinto, ja, jag är hemskt ledsen att behöva säga det men då går dom inte bort. Vad som däremot går bort är nagellacket, lacken på underlaget och översta hudlagret...En aning utnyttjad..Vilken dag

Det är helt sjukt hur mycket man hinner på en dag!

Började dagen med att ringa lite ärenden och boka möten, skriva och posta brev, betala räkningar, lämna papper och handla pads (till Moa).

Kaffe med Lilly! Jättemysigt. Efter det började jag att städa köket (grovstädning). Laga två besticklådor, skura skåp (+inuti) lister, vägg och lådor (+inuti). Skura rent hela kaklet och rengöra fläktens undersida och ventilationssystem. Diskade alla bestick och alla slevar, vispar, knivar osv. samt krukorna dom står i. Gjorde rent katternas matplats + deras skötselprylar (borstar, kammar, finish spray osv). Sortera papper, rensa alla lådor och slänga allt skräp!

Efter det här så ville inte mina höfter samarbeta med mig längre så jag tog Moa och vandrade bort till sannabacken. Hon fick springa av sig ordentligt (lös i inhängnad) innan vi vandrade hem igen. Väl hemma så torkade jag henne torr (ett ytterst viktigt moment med en problem-med-päls-och-hud hund) och tvättade rent alla utslag (hon har problem med follikulit) Upptäckte en riktigt svullen hårsäck på vulvan som såg riktigt otäck ut och tvättade rent där med, hoppas innerligt att svullnaden har lagt sig imorgon!

Mocca har även hon ett rivsår som jag har under uppsyn och tvätt. Simson har klöst henne vid anus.. Tragikomiskt värre! Det är dock betydligt lättare att sköta tvätt av sår osv. på en hund än på en katt. Och då är Mocca en väldigt väluppfostrad katt och mycket van vid hantering. Men som sagt, man kan inte tvinga en katt, katten måste låta dig av egen vilja. Och att bli gnuggad i anus var ingen höjdare.. Vi får ha förståelse!Glad tjej

Ursäkta städningskaoset i bakgrunden!Åter igen ett dåligt bemötande ifrån vården.

Är man förvånad? Nej.

Jag fick rådet från barnmorskan och 1177 att söka akut för mina händer då det i värsta fall kunde ha med levern att göra. Sagt och gjort. Ringde 1177 för att höra vart jag kunde vända mig kvällstid och då kom centrumakuten på tal. Det bemötandet jag fick ifrån hon som arbetade med inskrivningarna i receptionen var så långt ifrån okej! Otrevlig, spydig och allmänt jävla nedvärderande och dum i huvudet!

Hon menade på att jag i stort sett inte var klok som vände mig dit (på detas kvälls drop in efter 17) och inte till min vårdcentral, "för sånt här gör man på dagarna", "söker vård.." Trots att jag upprepade gånger förklarade för henne att jag blivit hänvisad hit. Hon talar då -otrevlig och nedlåtande - om för mig att besöket kostar 300kr och att jag "förlorar" på att gå hit. Det är väl ändå JAG som betalar för MIN vård - som i dagsläget sker under fritt vårdval - och att jag kan vända mig någon annanstans om jag nu inte är välkommen här svarade jag. Då börjar hon flina och frågar tyket vad jag söker för. Jag visar upp mina handflator och förklarar kort symptomen och vad barnmorskan sagt till mig. Då flinar hon igen och utbrister barskt och hånaktigt "har du eksem eller??". Nej, jag vet inte vad detta är och just därför är jag här, VARFÖR är du så otrevlig? svarar jag. Hon fortsätter flina och upprepar igen "hur mycket detta kommer att kosta mig" och "att 1177 (som tydligen är hennes vänner för dom kände hon mycket väl, sa hon) har gett fel information till mig". Ok! Ring du upp dom då och fråga VARFÖR jag blev rådd att åka hit, om dom ger mig fel info enligt dig så får väl du ringa och klaga på dom då om det stör dig så, men fortfarande, så är det jag som betalar (och dessutom har rätt att välja själv vart jag vill gå) och inte du eller hur? Säger jag. Hon blir tyst.. "ah... Jag säger det bara.. Det blir dyrt för dig det här du...!" "äger du något legitimation?", Ja, det gör jag.. svarar jag och tar fram leg. Och innan jag går till väntrummet så frågar jag "men ni har riktiga läkare här eller?" "Eeeeh, aaaaaa, det har vi du" säger bitterfittan, "bra! så det inte är veterinärer ni har här...!" "idiot!"Godnatt

Alla ligger där dom brukar. Moa VID bebismagen, Mocca PÅ bebismagen, Kian I bebismagen och jag MED bebismagen. Godnatt!En mindre översvämning

Jag tänkte vara lite smart och göra ett provisoriskt badkar igårkväll. Jag älskar ju att bada! Så jag pluggade igen golvventilen i duschen och satt där och plaskade i 5cm vatten en bra stund. Det gick alldeles utmärkt! Tills jag upptäcker att det är lika mycket vatten på andra sidan duschdraperiet...

Ett tips! Lita ALDRIG på din dusch-golv-list. Den må se tät ut.. Det är den inte..V32+1

Fick med några små sparkar.MoccaVarför gör jag så här mot mig själv?

Varför? Här ligger jag nu och vågar inte kolla ner under sängen. Hemsökta hus, varför byter man inte kanal istället för att ligga och skrämma upp sig själv.. Tur att jag har både min Amstaff och skogskatt i sängen ;)Mocca <3 bebismagenV32+0

Det är helt sinnessjukt hur fort tiden går. Jag vill bromsa lite nu.. Det var ju typ igår jag var i v.12!! Nu är det 8v kvar, mer eller mindre, innan jag får hålla min efterlängtade son i min famn. <3 Imorgon ska vi hämta ut barnvagnen hohoooo vad spännande!

Lite olika bilder, v32+0!Hum

Jag skulle skriva någonting jätte-mega-super-duper bra och klämcheck't nu men jag har helt glömt av vad det var..

Slänger upp en bild iallafall. Skulle behöva tvätta håret (notis till mig själv).Han har svårt att bestämma sig..

Det är svårt att få på bild men ja, han lägger sig på sniskan lite då och då när lusten faller på.Sep.2012Det ser jätte bekvämt ut.. Verkligen.GammelgråSom en ko på grönbete

Ja alltså att tugga på gräset som är närmast är tydligen inte optimalt. Helst så långt in och oframkomligt som möjligt, DÄR finns det godaste gräset. När man lite fint får nicka hej till diverse förbipasserande grannar böjd som ett "L" balanserandes på en fot med ytterst stor risk för att falla rätt ner in i utvald grästorva helt obrydd som om det vore det mest naturliga i världen, DET är inte en dans på rosor må jag säga. Men ko'n (kossan?) måste få vad ko'n (kossan?) vill nå..Vi myser

Jag och Moa. Hon har legat på min mage och Kian har sparkat henne under hakan en stund. Nu har hon krupit till kojs under täcket igen efter att ha avstyrt en mindre kattfight i köket (usha, obehagligt!). Hon är så jävla bra med katterna, helt sjukt! Hon är så klockren och stoppar dom direkt när "stämningen blir överhettad" sedan går hon från den ena till den andra och kollar att dom är okej. Åh, min lilla Goa-Moa <3 Hon och Mocca har utvecklat ett väldigt speciellt band och det glädjer mig.

Ps: Camilla, jag skänkte allt som var hennes, förutom ett par grejer som jag aldrig gör mig av med. Men Elliot lever väl? Har för mig att du omplacerade honom, minns jag fel? :/ Jag tror iaf man får känna efter själv vad man vill spara och ev. skänka. Det måste kännas rätt även om det är svårt.En känsla av välbehag

Som ni redan vet så gick min förstfödda bort 21/5-2012. Det har minst sagt varit helt brutalt jävla fruktansvärt. Jag har gråtit varje dag sen dess och mer därtill. Jag kan fortfarande inte prata om det, se bilder på henne eller se någonting som kopplas till henne över huvud taget utan att bryta ihop. Att skriva om det är något lättare nu, snart fyra månader senare.

Jag har grubblat sönder mitt huvud vad gäller allt praktiskt man är tvungen att ta itu med och för att detta inte ska bli ett inlägg som slutar i gråt så vill jag berätta något som fick mig alldeles varm i hjärtat.

Jag har en byrå i hallen. En av de sju lådor där var Freja's. Den här lådan har jag inte kunnat öppna efter att hon gick bort. Jag har flera gånger stirrat mig knäpp på lådan, som om den skulle öppnas av sig själv och attackera mig med ohanterbara känslor. Samtidigt som att jag vet att jag en dag skulle vara tvungen att öppna den där lådan och ta itu med den kollapsen det skulle innebära för mig så har jag istället skjutit upp det. Tills den där dagen för ett tag sen när jag inte visste vad jag skulle göra av allt.

Min tanke var att jag absolut inte kan slänga det, inte använda det och inte heller sälja det. Det skulle vara helt fel! Så jag beslutade mig för att skänka det till Bosses Hundhjälp! (se länk nedan) Och idag var det en tjej på gåvosidan på Facebook som hade köpt två av dom grejerna jag skänkte (pengarna går till bosses hundhjälp), som la ut en bild och det gjorde mig heeeeeelt varm i kroppen! Det kändes SÅ rätt!

Jag har lånat bilden från gåvosidan så att ni kan se detta också.

Glöm ej att kika in till Bosses!
http://www.bosseshundhjalp.se/I chock

Wow! Den styrkan min mamma besitter är inte mänsklig. Idag fick jag se henne genomgå brutala smärtor och kände mig så fruktansvärt maktlös att inte kunna göra någonting. Givetvis får jag panikångest och tuppar av (svimmar) en sväng där bredvid. Pinsamt värre. Hör hur läkarn säger "ja hur går det för dottern där? Jaa.. Hon har redan svimmat hon.." Jag är fortfarande helt kallsvettig. I chock! Beundrar min mor som klarade av denna hemska undersökning i vaket tillstånd. Nu ska jag försöka sova en stund, har varit vaken hela natten nervös inför idag. Hu!

Mamma du är så jävla stark! Jag älskar dig <3"Palmar erytem"

Tvättat, städat och vankat fram som en pingvin har jag gjort idag.

Har även fått nys om vad det kan vara med mina händer. En barnmorska från föräldragruppen har gjort lite research på "detta fenomen" (hennes ord) och hon (och dom hon pratat med) gissar på något som heter "palmar erytem". Jag fick googla på engelska sidor för att kunna hitta nån information om "fenomenet". Vad jag förstår så finns det olika orsaker. Jag skulle hur som helst uppsöka en läkare. Bifogar bilder på den infon jag tyckte var givande.En regnig tisdag

Dom orden hade lätt kunnat vara början på en deckare skriven av nån filosofisk frilansare..

Har haft en mysig kväll med mina tjejer (Tack för allt Lilly <3). Är typ fortfarande blöt efter skyfallet förut idag. Det var för himla härligt att stå i en gles-stickad kofta utan paraply mitt i Brunnsparken under den skuren. Dom på föräldragruppen trodde nog att det var en välslickad brat katt med den frisyren jag steg in med.. Hu! Jag hade kunnat fylla ett mindre akvarium med vätan från mina kläder och min enorma lejonman till kalufs. Jag älskar vanligtvis att det regnar. Idag kom det dock högst olägligt och helt utan förvarning.V31+0

Gud vad tiden går fort! Känns som om det var igår jag fick beskedet att jag bar på bebis. Helt sjukt att det bara är 9v kvar, mer eller mindre, tills jag har min son i min famn. Som jag längtar!

Idag har jag varit på föräldragrupp och denna gången handlade det om förlossning. Jätte givande! Tio stycken mammor, varav majoriteten väntar pojkar, som alla ska ha i november. Hur kul som helst!

Här har vi en magbild från idag också. Lite allmänt uppsvullen så här på kvällen men jag hann inte fota magen i morse. Känner först nu att jag verkligen har en gravidmage. En fast rund klockren gravidmage! Med världens mest efterlängtade Kian inuti <3Sleepless in seattle

Naaa-aaah, you don't say..Frågestund avslutad!

Camilla's fråga: Här har du en "hatfråga"!

Vad är din plan när lille K kommer? Ska du bo kvar i din lilla lägenhet ensam med... 4 katter å Moa plus lille K? Och vad kommer Moa säga om lille K och gå ifrån att ha hela uppmärksamheten till nästan ingenting. Nu när du jobbat så mycket med henne menar jag. Tänker bara tillbaka på mej och Ellie. Vinter, och stabil hund som han var blev han helt förstörd. För du har sagt att hon ska stanna hos dej för evigt?

Hatfråga som var vänlig men den kanske känns skön att få svara på! Kram!

Svar: Nej, jag ska inte bo kvar här. Ska flytta till större i princip när som helst. Jag har en ute katt och två innekatter och något problem med dom ser jag inte alls. Har alltid haft fullt hus med djur då dom ligger mig allra närmst om hjärtat och det skulle bli väldigt konstigt (ej livsdugligt) utan. Moa stannar hos mig tills den dagen hon dör och föralltid därefter. Vad hon kommer att säga när Kian kommer har jag inte en aning om, hon brukar inte säga så mycket ;) Jag ser dock inget bekymmer i att ha hund bara för att Kian kommer. Hundar har varit hela mitt liv, i hela mitt liv och förblir hela mitt liv, under resten av mitt liv. Däremot hur hon ställer sig rent stressmässigt att leva tillsammans med en bebis, är en fråga som endast kan utvisas med tiden. Uppmärksamhetsmässigt så är det mitt jobb som hundägare att se till att hon får det hon behöver. Livet stannar inte bara för att man får bebis, jag känner att det är då det roliga börjar och jag hoppas innerligt att Moa kommer att tycka detsamma. Gör hon inte det, så är det ett problem då och där, inte nu och här.

Anonyma frågor:

1. Undrar som ovan hur du tänker dig att ett spädbarn ska bo och hinna tas hand om bland massvis med djur?

Svar: Jag svarade ganska utförligt på Camilla's fråga så läs den först. Sen vill jag tillägga att "massvis" var att ta i lite väl mycket. Att ett spädbarn bor tillsammans med djur är vardagsmat. I mina ögon är ett hem utan djur inget hem och jag vill inte att min son ska växa upp i en sån tomhet (utan djur). Att Kian inte skulle hinna bli omhändertagen ställer jag mig och huttar näven emot ganska förbannat. Det är det enda han kommer att bli!

2. Vill inte pappan ha någonting med barnet att göra?

Svar: Han vet inte. Det är svaret jag får. Men jag är inte bitter för det, alla människor har ett val och jag valde att ta mitt ansvar som förälder. Jag kan inte ansvara för att någon annan väljer fel.

3. Och hur ska du isåfall tala om det för din son i framtiden?

Svar: Ingen aning. Hur berättar man sanningen utan att ställa den biologiska pappan i dålig dager? Hur förklarar man för ett barn att en av föräldrarna valde att inte vara delaktig? Jag önskar det bästa för mitt barn och viger mitt liv åt honom. Att den biologiska fadern inte gör det får han ha på sitt samvete.

4. Hur känner du inför förlossningen?

Svar: Jag är rätt lugnt inställd till förlossningen. Vi är skapta för att föda barn. Jag tänker mer på hur fort jag kan få komma hem då jag ogillar sjukhus.

5. Vem ska du ha med dig på förlossningen?

Svar: Den som står mig närmast. Den enda jag litar på (förutom min pappa). Den person jag älskar mest, min mamma!Hit me!

Runt 22-tiden publicerar jag svaren, ni har några timmar till på er att komma med frågor. Hit me!Virkad boll

En lite större modell. Fylld med stoppning och kattmynta, som också var det jag torkade i ett tidigare inlägg ;)Undrar vad detta kan vara..

Ledtrådar.. Fungerar som en hallucinogen. Vissa säger att effekten är liknande den för LSD, andra säger att det var liknande den för marijuana. Det har föreslagits att det är ett afrodisiakum. Starkt euforisk!Dåligt!

Inlägget förut är alltså ett försenat inlägg. Blogg.se appen krånglar, igen! Och hallå vad hände med frågorna? Jag vet ju vilka kräk som läser min blogg, hade förväntat mig både en och två hat-frågor. Ni får en dag till. Till imorgon kväll! Bring it!Långpromenad

Kom precis in från en långpromenad. Jätteskönt! Det har ju varit blåsigt i ett par dagar och eftersom Moa hatar när det blåser så har vi bara tagit korta promenader. Men idag var det jätteskönt väder ute så vi passade på att gå ordentligt i trappor, uppförsbackar och berg. Ultimat - Gråberget! Märkte direkt på henne att hon hade extra mycket energi i kroppen och hängde sig fram i kopplet till och från. Förutom det så skötte hon sig exemplariskt! Nästan noll reaktion på andra hundar (hon tittade och vädrade vilket hon får) och vi avslutade med att långsamt gå igenom lekplatsen på grönavallen.

Nöjd Moa, nöjd matte!MoaV29+3Frågestund!

Ni får fråga precis vad ni vill, anonymt eller med namn så svarar jag på frågorna imorgon kväll! Så vad vill ni veta för snaskigt?Simson dag 4

Att känna sig som hemma efter fyra dagar är helt otroligt, för att vara en katt, 13år dessutom! Inte illa Michelle, inte illa alls! Kompostgallret är borta. Moa får inte vara för påflugen vilket hon är grymt lyhörd på och lyssnar på mig direkt. Tanken är att Simson så småning om även kanske fattar tycke för Moa. Mocca och Simson leker följa John i vardagsrummet (i denna 7rok) in this moment. Han älskade även klösställningen!Guess what?Numero dosHöst

Definitivt. Hösten, börjar tvärt emot mitt tycke, blåsig. Moa gillar inte blåst!Nöden har ingen lag

Moa är en mycket rolig hund, på alla tänkbara punkter. Det finns ingen så glad som hon. Att hennes svans fortfarande sitter intakt kvar på kroppen är för mig en gåta. Hon är också en mycket trygghetssökande hund. Är någonting läskigt eller obehagligt då springer hon dit hon mår bäst, i detta fall min säng. Vaknade nämligen av att hon stod och hulkade sig i sängen. Följt av en spya nere vid fotändan. Vad som inte hör hit är väl att vi snabbt somnade om och tog upp spyan när vi sovit ut...

Nöden har ingen lag; skönhetssöm!Simson

Ikväll var det lite morr och fräs mellan Simson och Mocca men det går frammåt! Dom är nyfikna på varandra samtidigt som ingen av dom vågar ta "första steget" att bli bundisar.MoaNybakt

Långpannebröd enligt min mors recept = gudagott!Tjena snygging! Är det varmt här inne eller är det bara jag som är het?Nu är det officiellt höst!

No kidding! Höstjackan invigdes så tidigt som igår. Och utan tvekan att det behövdes! Moa vill inte vistas ute längre än nödvändigt så vi försöker hitta på hjärngympa-sysselsättningar inomhus istället. Simson sover på dagarna och lever loppan nattetid. Kian sparkar på i mammas mage som den vilda lilla studsbollen han är. Jag själv har med nöd och näppe precis tvättat håret och tagit mig en dusch (gör aldrig dom två samtidigt, fråga mig inte varför). Tänkte brottas lite med dammsugaren nu och sen melankoliskt slänga mig i sängen...I dagsljusVirkad ljuslykta

Nu är "det vita projektet" färdigt. Och det blev en virkad ljuslykta. Har frihandsvirkat och sen trätt över en före detta rödbetsburk.Vi myser!Take my hand and I will lead you the wrong way, cuz my way is the only right way. I don't like walking with others..Lite historia

Katternas historia!

Simson har bott med vår familj sedan han var kattunge. Jag var runt 10år när vi tog hem syskonparet Simson & Sabrina (oerhört fina namn) för drygt 13år sedan. När jag flyttade hemifrån tog jag med mig Amiina (min svarta katthona) och köpte strax efter flytten Mocca (min lurviga skogkatt tös). Ett tag efter det hämtade jag hem Buddah (vila i frid min pojk). För ungefär ett år sedan (tror jag) tog jag mig an två - från början jourkatter (efter varbergsgubben) - som jag sedan blev kär i. Flickorna Maiden & Medina. Maiden & Medina bodde tillsammans med Mocca, Amiina, mig & Freja (min förstfödda flicka, vila i frid) i nästan ett år innan jag beslutade att dom skulle få ett nytt hem. Då jag inte hade tid eller råd med fyra katter och en sjuk hund. Fick då kontakt med en helt underbar kvinna och där bor dom idag.

Nu, till varför jag tog hit Simson. Gizmo (mammas perserkatt) har till och från varit lite stygg mot Simson och då Simson nu är en gammal gubbe så behöver han en lugn och trevlig pension utan en enveten perser i hasorna. Eftersom Simson är kastrerad så kan det heller inga kattungar bli till även om Mocca inte hunnit bli kastrerad än. Hos mig nu bor fortfarande Amiina, men hon är en utekatt så hon kommer och går som hon vill och har alltid gjort. Mocca är innekatt och har endast en amstaff (Moa) att busa med, det går jättebra i för sig men hon saknar en kattkompis att ty sig till. Hon är en så snäll och mjuk katt så jag tvivlar inte på att hon och Simson kommer bli bra vänner.

Hänger ni med? ;) Såååå, sammanfattningsvis: Amiina har charmat sig in hos alla mina grannar, är hon inte och sover över hos grannen på tredje våningen och käkar lax så är hon i knät på någon annan ute på gården. Gizmo får all uppmärksamhet av mamma och är nöjdare än nöjdast. Mocca och Simson är så småningom bästa vänner och Moa har mig! (och mammas shitbull Hera som bäste vän, lekkamrat och fostermamma).

Phu! Nu blev jag änna snurrig själv. Men vilken koll jag har ändå.

Familjens katter: Izac, Tigris, Zelda, Simson, Sabrina, TinTin, Monica, Peachie, Gizmo, Amiina, Aiisha, Diesel, Mocca, Buddha, Maiden & Medina.

Familjens hundar: Buzz, Frodo, Freja, Hera, Keyra, Moa, Mio, Moe, Mozart, Dante, Lillemor, Rut & Ted.

Inser ni hur många katter och hundar som funnits/finns i familjen? Tror inte jag missat en enda.Man blir väl som man umgås hälsar Moa som bor med tre katter!Lite smått panik

Finns det något värre än när man läser en riktigt bra bok (i detta fall en serie av 6 böcker) och inser att det endast är 100 sidor kvar innan den är slut. Jag har lite smått panik för del 3 är borta! Igår gick vi igenom min mammas "undre bibliotek" som min pappa så fint förklarade det som, i källaren utan resultat. Jag måste ha tag på boken "mammutjägarna" del tre ur grottbjörnensfolk 6:ologi(?) innan dessa hundra sidor tar slut. Dvs ikväll när jag garanterat läser ut den på en kvart.Välkommen!

Välkommen hem till vår lilla familj. Simson, 13år gammal halv perser!Välkommen!

Välkommen hem till vår lilla familj. Simson, 13år gammal halv perser!Man glömmer fortare än man minns

Minns ni detta? Över ett år sedan det hände och ärren pryder mitt ben fortfarande. Detta är en av få gånger som jag blivit tyst av smärta. Ni vet när det gör så ont så att kroppen bara lägger av, får inte fram ett ljud och man typ svimmar? Ja så kändes detta. Ha då i åtanke att detta inte var ett riktat riktigt hundbett utan mer ett skall med mitt ben i vägen kan man väl enklast förklara händelseförloppet som.En dröm jag har

Detta är en dröm jag har och har haft i många år. Har aldrig fått tummen ur röven att göra det bara, har inte heller velat "spoila" idén då många härmar en med typ ALLT! Ja, ni minns att jag sa det först (i min krets) att färga håret "cruella de vil style" ;)

Jag SKA, det är bara en fråga om NÄR!En fundering

Varför släpper folk sina hundar lösa när dom inte har pli på dom? Jag ser det för ofta och jag blir så groteskt irriterad över deras oförsiktiga och oansvariga beteende. Inser inte dessa människor hur lätt en olycka händer? "hon/han är snäll" - skriker ägaren hundra meter bort. Jag skiter blanka fan i om din hund är snäll, vad säger dig att min hund är det? Vet ni hur brutalt mycket tid och hård träning som ni på två minuter förstör? Jag skulle nog utan tvekan fota din hund rätt i nyllet om den springer fram till min, och det är inte för att vara elak, jag kanske precis räddade din hunds liv. Jag tar mitt ansvar och jag förväntar mig detsamma ifrån dig! koppla era hundar om ni inte klarar av att få dom att komma på inkallning. Det finns mängder med hundgårdar där dom kan vara lösa och springa av sig UTAN att råka ut för olyckor.

Jag säger det inte för att vara stygg, veta mest eller trycka ner. Jag säger det med mycket erfarenhet av situationen och hur fel det kan gå. Olyckor drabbar alla, varför inte undvika dom om man kan? Min grannes tik blev träffad så illa, oturligt nog av ett bett i halsen att hon förblödde på ett par sekunder. Detta vill ingen uppleva. Så, ta ditt ansvar som hundägare och koppla inte lös din hund om du inte har pli på den. Jag ber er!Virkad kattleksak

Virkade en boll till Mocca mellan varven på "det vita virkprojektet" (Camilla gissade fel haha men funderar starkt på att virka en mössa till Moa!). Den var väldigt uppskattad. Så uppskattad att jag 7 gånger, inom loppet på tio minuter, har fått hämta ut den under kistan i köket.Ingen som vågar gissa?Helt allvarligt

Jag funderar starkt på att virka varsin mössa till Moa och Hera. Framför allt till Moa, hon haaaaaaatar när det blåser! Jag skojar inte med någon om jag säger att hon blir en helt annan hund när det blåser ute. En spontan tanke går till hennes parabolöra, det måste vara obehagligt när det blåser in i det.

Kanske en sån här? ;) (bild lånad från bjermo.se)Min finaMiljöträning

Moa och jag behöver all miljöträning vi kan få, med rätt omständigheter. Korten nedan är tagna bredvid leden ner från älvsborgsbron, runt om kring är det rusningstrafik, dels på leden men också runt vagnhallen. Bussar, bilar, spårvagnar, lastbilar, cyklar, hundar, människor och tom en hare! Moa skötte sig exemplariskt. Förbipasserande hundar fick endast blickar och spända muskler. För övrigt så lade hon sig ner en stund, grymt duktig!

Hon är jätte duktig verkligen!! Dock beter hon sig som värst när hon har "back-up" från Hera haha. Men men, det är inte direkt något som chockerar. Dom är trots allt uppväxta ihop. Så inga bekymmer direkt, men Moa behöver hållas under större uppsikt när hon är tillsammans med Hera (sin fostermamma och bästa vän).V30+0Pure LoveGissa vad detta ska bli?

Ledtråd: InredningDet är väl typiskt

När man är som tröttast både fysiskt och psykiskt att inte kunna somna. Har myrkrypningar i benen också, just great! Nä, läser vidare tills ögonen inte orkar vara öppna mer.HmmPuh!

Äntligen klar med allt. Fattas bara nattlinne så är kvällen gjord. Ska lägga mig tidigt ikväll för jag är helt slut. Har så ont i höften, ryggen och fötterna att jag lätt är värd 2-3 timmars läsning nu.

All tvätt är ren och jag hängde precis upp mattorna på tork här hemma. Man kan ju inte moppa golven och lägga på smutsiga mattor. Samlar kraft nu för att göra iordning mig inför natten, ska se på nyheterna och dricka is-saft under tiden.Kokar kyckling

Tvätten är igång ska köra tre maskiner till om jag hinner. En av de två maskinerna är söndrig (som alltid) så jag håller tummarna för att jag hinner.

Har hunnit duscha, dammsuga & torka golven, kort promenad med Moa, diskat, rensat hallen och nu lagar jag middag. Till mig blir det stekt kycklingfilé med pommes och till Moa blir det kokt kycklingfilé i hönsbuljong med grötris.Se vad långt det har blivit!

Ursäkta kvalitén på bilden, fotar över axeln i spegeln.Snart dax för tvättstugan

Tvättstuga. Vilket jävla ord. Varför heter det så, vart kom ordet stuga ifrån? Ser framför mig hur man kollektivt tvättade i en liten röd ved eldad bastustuga med gångavstånd till bybornas marknadsplats. Man hjälptes åt att skrubba tvätten och hänga upp med klädnypor mellan de två björkarna utanför.

En magbild? V29+5Just chillin

Ligger och slappar i sängen med Moa ska strax avsluta dagen med lite hästarnas dal läsning (ungefär halva nu mami).

Tänkte dra lite snabbt gravid relaterat. V29+4 idag. Jag sover fortfarande på mage. En granne förstod idag att jag är gravid, och fick en chock när denne fick höra att jag skulle "ha så snart" (bf 12 nov). Flertalet av mina grannar har nu gratulerat mig vilket gjorde mig jätteglad. Jag hade garanterat vunnit swedens funniest home videos om jag hade fått på film sist jag försökte mig på att raka muttan, om det programmet hade funnits. Jag kan inte längre stå på ett ben. Jag kände min son ha hicka idag och skrattade mycket och länge åt min guppande mage.

Svar på tal: Fortfarande anonym? Ja, visst hittade du hit på det viset. Men det var inte frågan jag ställde. Vem undrar och av vilken anledning?Magbild

V29+4Svar på tal

Svar på tal till okänd. Jag kan absolut tänka mig att svara på din fråga om du talar om vem du är och av vilken anledning det intresserar dig?Nagellack "backfill"

"Backfill" är ett väl använt ord inom genren konstnaglar (artificial nails). Det är precis vad det låter som, ett ifyll baktill. Nu ska detta inte handla om den principen utan om vanligt nagellack. Det finns nog inget som är så störigt som när nagellacket börjar skavas bort och eller när man ser utväxten. Därför tänkte jag nu tipsa er om att metoden fungerar utmärkt i en sån kris situation. Du behöver egentligen inte en buffer (en sorts fil, som "ruggar upp" nagelplattan) men jag valde det ändå.

Buffra där det har börjat skiva sig. Men även nertill där lacket bildat en liten kant på den nu utväxa nageln. Måla sedan med samma lack med början baktill, två ggr, avsluta med att "stryka samman" lacket för att täcka hela nageln och dölja det som skivat sig upptill.

Voila' färdigt! Perfekt när man vill fortsätta bära samma färg.Det där med att göra ingenting..

Jag kunde inte låta bli. Kände för att gå bort värken i benen så det blev en timmas pw (pingvin walk). Kände också att vi var redo att möta sannabacken (en stor grön park/fotbollsplan som kryllar av hundar), så även där spatserade vi förbi. Det gick hur bra som helst! 5-7 hundar gick vi förbi (på håll) och Moa slängde knappt en blick. Glädjer mig verkligen över att hon mer och mer tar sig tid och upptäcker omgivningen. Lukta, beta lite gräs, klättra på stenar osv.

Både hon och jag, av två helt olika anledningar som egentligen är rätt lika, behöver exponera oss för nya platser. Jag, för att jag blivit så skrämd, ångestfull och nervös över att gå ut och vistas med hund ute efter dom två sista åren med Freja (min ängel jag älskar dig). Moa, för att hon behöver känna på nya miljöer för att sen alltid återvända hem hit, till tryggheten. Man kan gott säga att vi hjälper varandra med det här. Och vad gäller värken i benen så blev det tyvärr inte bättre, haha! Det var värt ett försök.En kaffe senare

Jenny kom ner på kaffe och vi tog oss en tur förbi affären. Hon skulle fortsätta tvätta nu och jag tog mig en pingvinsväng (foglossning gravid v29) med Moa. Solen skiner och det stör mig, för det gör ont i ögonen och huvudet då. Sitter nu och dricker en cocacola cherry, kan vara det absolut godaste just nu som gravidcraving.Konstiga drömmar

Herregud jag är helt slut efter nattens bravader. Jag har sovit väldigt gott inatt, men det är sjukt vilka konstiga och långa drömmar jag har för tillfället. När jag vaknade så låg jag kvar en timma i sängen och bara tänkte igenom allt sjukt jag drömt.

Måste tillägga hur otroligt mysigt det är med både hund och katt i sängen. Moa under täcket och Mocca som en kringla mellan min kudde och arm.

Idag tänker jag inte göra ett skit, det gjorde jag igår också men blev aldrig färdig. Haha, skämt å sido. Jag ska bara ta det lugnt och vila. Behöver det idag.RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.