Gott nytt år!

Vi firar med soffmys, ostbricka och cider (alkoholfri). Kian sover som en stock dock. Vi gör inget märkvärdigt av det här året som gått. 2014 har varit ett riktigt skitår! Vi ostbrickar därför in 2015 med betydligt större entusiasm. Måtte det bli ett dunder år!
Känn dig träffad

”I en demokratur råder allmänna och fria val, åsiktsfrihet råder formellt men politiken och massmedia domineras av ett etablissemang som anser att bara vissa meningsyttringar skall släppas fram. Konsekvensen blir att medborgarna lever i en föreställning att de förmedlas en objektiv och allsidig bild av verkligheten. Åsiktsförtrycket är väl dolt, den fria debatten stryps. Dock skall tilläggas att det i definitionen för demokratur finns med det faktum att majoriteten av människorna i detta samhällstillstånd själva inte uppfattar att de lever i en demokratur."
— Wilhelm Moberg


Vi vet vad vi vill, vi vildar!

"Åkaaaa buuuuuss!!!"
Javisst mitt lilla barn, självklart ska vi åka buss! 
Sagt och gjort, Kian var överlycklig... I tre minuter innan han somnade. En stund senare (nyvaken, svett-ruffsig och allmänt förvirrad efter en så plötslig miljöskiftning);
 "Buss???"
Ja, vi har åkt buss men du somnade hjärtat. Besvikelsen var ett faktum. Vilken blick! Den chockade lilla ugglan med stora ögon gör ett nytt försök.
"Åka vagn?"
Ja älskling. Nu ska vi gå och åka spårvagn!
(Efter att han fått välja färg och form på ballongen)
En mycket stolt mamma!

Det är jag det! Jag har världens finaste son, en son med mycket humor, kärlek och karisma. Han är intelligent, snabblärd och enveten som ett j*vla bi. Kian har precis fyllt två och han kan typ vart enda litet ord, det fick jag märka förut när jag hörde mitt eko "Fa-aaan!" ifrån barnvagnen. Nu får jag passa mig, jag kan ju inte skylla på touretts mer iallafall...
Medinas framsteg

Hon är ju bara för söt den lilla! Hon borde fått heta Shadow, för hon sitter som ett plåster på Maiden. "Försvinner" Maiden så ropar Medina på henne och springer runt och letar tills hon hittar henne. Det är så himla gulligt! Hon har funnit en så stor trygghet hos Maiden att hon "lärt sig" att gos med mig faktiskt är riktigt trevligt, Maiden sitter nämligen i sin tur som ett plåster på mig. Så när jag klappar Maiden så klappas också Medina för hon står sida vid sida med Maiden. Många M? Nej då, Mocca, Maiden, Medina och Medusa utgör en underbar liten "flock".
Så vad fick han då, den lilla rackaren.

Han fick nya tuschpennor då han ätit upp spetsen på dom förra, en koala dräkt (typ one piece), en tigerdräkt (den från Libero, ett par tigertofflor, en stor prydnads uggla (som egentligen inte alls var menat som gemensam heminredning..), fyra filmer, en doktorsväska med respektive tillbehör inklusive 50 plåster som den dödssjuke nya nallen - mycket inlevelserikt - plåstrades om med. En nattnalle vars öron lyser lite sådär mysigt, Ett stort bilgarage med bilar, en liten skojig "gummi" leksak, en annan skojig "trä"leksak, en stor turkos filt, en "magisk rittavla", Maxi pärlor och pärlplattor, stämplar, en jättefin vintermössa, en tomtemössa OCH fri tillgång till godis och julmust! 
God Jul alla änglar och djävlar!

Vi har haft en förvånansvärt trevlig jul i år. Lagom mycket stress, lagom mycket nackspärr efter paketinslagning fram till 01.00, lagom mycket julmat, lagom mycket glögg, lagom mycket julgran, lagom mycket Kalle anka (jag gav upp vid lady och luffsen), lagom mycket av allt faktiskt - förutom berget av julklappar.. Herrejävlar vad mycket Kian fick! Jag hade fan glömt hälften jag slagit in så det var ju en lika stor överraskning för mig som för honom. Väldigt (för)många julklappar! Väldigt trevlig julafton!Låt mina spelkort va!

Om du tar bort ett kort ur en kortlekspyramid vad händer då? 
Ja den rasar.

Lite så känns mitt liv. Jag bygger noggrant upp den där pyramiden i lagom höjd, sen kommer någon jävel och raserar allting. Bara sådär, med en vindpust. Alla kort ligger i oordning, något fattas eller är trasigt. Och för varje kort som försvinner måste jag ändra konstruktionen för att det skall kunna stå och likt förbannat blir den sned, men den står! Jag bygger och bygger och bygger min pyramid på nytt men alltid händer det något som får den till kollaps. 

När korten tar slut och pyramiden är borta, vad händer då? 
God morgon

Godmorgon mina vänner!
Sovit gott? Jo tack, vi med. Själv vaknade jag av att Kian satt och doppade min toffs i katternas vattenskål för att sen stoppa i munnen och surpla i sig. Tandborsten blev ett faktum.

Annars har vi tagit jullov en vecka för tidigt. När vi kom till förskolan igår morse och fick höra att det gick magsjuka där så vände vi på klacken och gick hem. Inte värt att riskera det. Vi har inte tid till fler sjukdomsfall. Jag måste bara dit och hämta Kian's kläder och önska god jul. 

Nu myser vi vidare i soffan och hoppas att kaffet botar den här tröttheten...
Bara för att ni är så vackra!Dagarna går fort

Oj vad det har hänt grejer på så kort tid. Som vanligt med andra ord.

 Igår var vi iallafall och firade älskade lilla Chelseas födelsedag. Kian var i extas! Ett mycket trevligt kalas må jag säga! Synd att min present var "ful" enligt hennes mamma... sprang endast i 4 affärer för att hitta den ;) Tack för ett fint kalas kära vän, Chelsea har sannerligen fina människor kring sig! Det var så full rulle att jag inte ens hann ta ett foto! Såååå, jag stal Camillas!

Min farbror har gått bort. Vi är nog alla fortfarande i chock tror jag. Det känns så himla overkligt att ett "vila i frid" är för torftigt. Jag minns och sörjer dig, vi ses ju snart igen! <3
Aslan har också gått bort. Det är ett stort tomrum i våra hjärtan. Han var något alldeles speciellt! Mitt älskade lejon, vi ses också snart igen!

Nu blev det för sorgligt här.. Vi hörs!


Jag älskar er!

Min far, min bror och min son. 
Jag älskar er!


Demokrati

Tenson overall till mitt lilla troll

I all sorg och bedrövelse kan jag åtminstone glädja mig åt att jag äntligen har hittat en overall till Kian. Det blev en Tenson, som är funktionell, snygg och av kvalité.

I vanliga fall kostar denna 1449:- riksdaler. Mitt fyndpris blev 729:- med frakt! Sug på den karamellen!
Glöm för fan inte soldansen idag! // Stjärnstoftet

Guten morgen!
Här staga vi upp med tupperá vid mjölknings tid. Nu ska kroppen vår tvagas och draperas. Ty vi denna dag skall avnjuta med tacksamhet...
Amen?

Herre-min-get, vad jag älskar den här uråldriga töntiga dialekten. Är det värmländska mamma? 

Nåväl. God morgon!
Min titthålsoperation

Ush och fy och blä.. och aj...

Låt mig sammanfatta operationsdagens "happy moments".

Vad jag visste från början var; att jag skulle göra en Laparoskopi för att titta efter endometrios (förkortar till endo) härdar och om man fann sådana så skulle det tas bort för att förhoppningsvis minska smärtor osv, samt sätta in en hormonspiral med syftet att hjälpa mig med mina svåra endo smärtor. Diagnosen har jag ju redan, eller? 

För en vecka sen träffade jag ett helt team inför op. i onsdags, minst tre gånger gick vi igenom min medicinlista vid olika tillfällen (notera detta). Jag hade hämtat ut min mirena spiral sen ett bra tag tillbaka (förklarar i nästa stycke) och hunnit fundera både en och två gånger. Mitt slutbeslut var ett starkt nej pga alla biverkningar och själva ingreppet, trots att det skulle ske under narkos. Detta tog jag upp med "teamet" inför op. men blev övertalad att den minsann kunde göra underverk för mig och mina endo smärtor. Just den meningen - tanken på att bli smärtlindrad, kanske tom smärtfri vägde tyngre än allt annat. Så efter mycket velande från min sida gick jag tillslut med på att sätta in den. 

Tillbaka till mirena. Det här började egentligen för länge sen! Faktiskt när Kian var ett embryo. Då var jag med om ett sexuellt övergrepp av en gynekolog, i en gynstol. Därefter har jag utvecklat min skräck för detta. Jag undvek efterkontrollen efter förlossningen, jag gjorde den inte alls om jag ska vara ärlig. Efter många om och men letade jag upp en gynekolog, en specialist för att vara exakt och bokade ett besök hos denne. Det ena ledde till det andra och sedan var diagnosen endometrios inte långt borta när hela symptom listan var avbockad. Då återstod behandling! Jag fick börja med primolut men det fungerade inte så då fick jag provera som sedan ökats till dagens dos 30mg/d. Det är typ "bas" medicinen. Smärtrelaterat så har NSAID preparat varit helt uteslutet för min del (jag får inte äta det) tyvärr, det brukar ge gott resultat. Citodon har fungerat jättebra. Utan dom så har jag legat (och stått, när nöden kräver som mamma) förvriden i diverse olika fosterställningar. Nu har jag även cymbalta och saroten. Men målet är ju att bli så smärtfri som möjligt så min gynekolog skickade en remiss för denna Laparoskopi, där man isåfall skulle ha kunnat ta bort det som hittats. 

Tillbaka till avdelningen onsdag morgon: Lite över 10 kommer en av sköterskorna in till mig och säger att "nu är det dags". Jag bytte om till den fruktansvärda patientoutfiten och fick svälja tre stora (läs: enorma) tabletter långtidsverkande smärtstillande, har jag för mig. Strax därpå får jag en tens maskin kopplad på handleden mot illamående, sen kommer en av läkarna in till mig, presenterar sig och frågar hur jag mår varpå jag berättar att jag är fruktansvärt nervös över det här med spiralen (jag satt och skakade vid det här laget). Hon försökte lugna mig med ett "allt kommer att gå bra". 

En sköterska lämnade mig på op. avdelningen där en annan sköterska tog mig vidare. När hon öppnade dörrarna till operationssalen fick jag en chock. Det enda jag såg var en blänkande highteck gynekologstol och en väldigt massa gröna människor runt den. Jag tvärvände och gick åt andra hållet.. och bröt ihop... Såklart. 

Efter en stund kom en annan sköterska ut och som satte dropp och gav mig lugnande. Det kickade in ordentligt och jag kunde gå (åka) in i rummet efter att dom "monterat ner" stolen för mig så att den inte skulle vara så "gynekologig". Jag fick som två sovsäckar på vardera ben och en stor filt över detta så jag kände mig skyddad, och lugnare. På britsen väl inbäddad säger en annan sköterska att jag ska få "andas in lite vanlig luft genom masken och sen kommer..." 
Narkosen?

En massa sladdar och två ansikten var det jag såg sen, då var jag på uppvaket. Det gjorde ont i magen och jag fick morfin direkt, här var det inget knussel med medicin inte! 
- Jag måste kissa, får jag det? 
- Kan du gå? (storögd)
- Absolut! (allt för att undvika kateter)
- Ja dåså! Men du får absolut inte låsa dörren!
- Nej då.. (lullar in och kissar som aldrig förr)

Glass fick jag också! 2 st till och med. Klockan var runt två när jag rullades ner till avdelningen igen. Vila. Mer smärtstillande. Vila. Mina kompresser på magen blödde igenom ett par gånger så det blev några byten. När jag var hyffsat klar i huvudet kunde jag ta på mig mina kläder och dricka det godaste kaffet i hela mitt liv! 

Och när det var dags för hemgång kommer sköterskan med medicin...

- Jag har lite grejer här som du ska få med hem. (Två påsar och lite papper)
- ...Jag får inte äta NSAID preparat...
- Då tar vi genast bort den här. Och då ska du ha detta; 2 st alvedon var fj....
- Nej, det hjälper tyvärr inte på mig. Jag måste få något annat. 
- Mjaaa.. Jag vet inte.. Jag ska gå och höra med läkaren.
(En stund senare) 
- 3st OxyNorm får du med hem. Läkaren ringer imorgon!

Man tackar för sitt. Bäddar sängen och ringer efter pappa som kommer och hämtar mig. 

Nu 5 dagar efteråt (jag vet jag är så himla snabb och håller er så uppdaterade..) känns det knappt. Lite som träningsvärk. Mirenan däremot, aj, min uterus har värkar..

Jag är både glad och ledsen för att man inte hittade något. Ledsen för att jag nu inte vet vilket håll jag ska vända mig åt, kommer jag tas på allvar? Hur gör jag nu? Komme spiralen hjälpa? Mot endo? Glad givetvis för att slippa bränna bort härdar och sammanväxter. 
Din jävla tomte

AMen dö, din jävla tomte

Jag hade storslagna planer på lunch idag (då Kian var på förskolan och julpysslade) och gick all in på jul-temat med mannagrynsgröt! 

Jag började lite smått och hällde upp 2dl mjölk och kokade upp med lite salt, hällde sen i mannagrynen 2 dl och skulle "vispa under omrörning på medelvärme i 4 minuter". Det sa bara swosch så var det en stor jävla klump i kastrullen. Varför undrar ni? Det undrade jag med.. 

Så jag läste en gång till på paketet och förstod varför denna gröt hade blivit till betong. Man har givetvis 2 matskedar mannagryn och INTE 2 deciliter.. 

Jaja. Ris brukar funka bra på det viset. 

Gör om gör rätt! Din jävla tomte!


Pepparkakor


Det gick så bra!

Jättetrevligt hade vi. Kian hade absolut the time of his life! Iväg med er och baka pepparkakor med första bästa tvååring, jag lovar er att ni kommer att älska det. På bild. Efteråt. 
RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.