Får får inte får får får lamm.

Yep! Och våren är här minsann mellan orkanbyarna. Kian och jag har mer än fullt upp, av olika anledningar. Vi bjuder på två våriga (varför kom ordet "varig" upp i huvudet? Uäk!) bilder!
När det du fasar ska hända, händer.

Ingen vill någonsin behöva uppleva att sitt barn sätter i halsen. Kian satt och åt en clementin häromdagen då jag märker att han är helt illröd i ansiktet och försöker hosta (ett bra tecken) upp det som fastnat. Han brukar sätta i halsen så ibland men inte värre än att han lyckad hosta fram det direkt. Denna gången gick det inte och jag fick fort som fan upp honom i famnen för en variant av heimlich manöver. Ut flyger en hel clementinklyfta och Kian andas igen. Mitt hjärta stod stilla och hela kroppen isade av rädsla, efteråt. Där och då agerade min kropp&hjärna instinktivt. Förmodligen sitter sånt i märgen? Jag trodde aldrig att jag skulle kunna agera så lugnt och säkert i en sån  situation med mitt barn. Jag är glad över att det gick så bra som det gjorde. Man bör verkligen veta A och O när sånt här - förhoppningsvis aldrig - inträffar.
Dags att få utlopp för min kreativitet, igen!

Tredje gången jag köper hem akrylnagel "grejer". Det är ju SÅ roligt. Ett tag tydligen men jaja. Kanske längre denna gång? Se hur ljuvligt mitt paket är! Ett kap, rakt av. 
Innehåll:
 • 1 x acrylic powder – clear
 • 1 x acrylic powder – white
 • 1 x acrylic powder - pink
 • 1 x acrylic liquid
 • 6 x acrylic powder - random color
 • 6 x nail glitter powders - random color   
 • 1 x cuticle revitalizer oil - random taste
 • 1 x 12 varied colors of rhinestone
 • 1 x 12 varied colors of pearl   
 • 2 x nail glue   
 • 1 x sable acrylic brush    - random size
 • 1 x 50pcs of french tips – white
 • 1 x 50pcs of french tips – transparent   
 • 1 x pair of toe separator - random color
 • 1 x curved tweezer
 • 1 x small nail cleaning brush - random color
 • 1 x 4-way buffer block    - random pattern
 • 1 x buffer block - random color
 • 1 x sanding file - random color
 • 1 x Practice finger
 • 5 x Nail reusable form - random color
 • 1 x cuticle fork - random color
 • 1 x small cuticle pusher double-sides
 • 1 x Pink cutter 


Mums!

Ett utvecklingssprång!

Kian har enligt mina källor precis klivit in i fas: "15 månader". (http://tittajagväxer.se/vad-ar-utvecklingssprang/) 

Ja han är då sannerligen en enveten, viljestark, STARK och hyperintelligent pojk. Sjövild (fullständigt galen emellanåt) och snabb som en iller dessutom. Just nu i denna fas - för det hoppas jag verkligen att det är och att den snart är över - så är han ett litet monster. 

Jojo. Han har haft en riktigt vild dag idag. Han började vid 6.15 med att hälla vatten över mig, i sängen. Man tackar, godmorgon på dig med älskling, var du lite törstig kanske? Under dagen har han fastnat i ugnen fyra gånger. Ja ni läste rätt, fyra gånger. Han häver sig baklänges i handtaget som en j*vla orangutang för att sedan skutta tillbaka upp med händerna i ett fast grepp om ugnsluckan och händerna i kläm. Jättekul, en gång sen lär man sig har jag hört. Nej, flygturen väger tydligen upp platta fingrar. Han lyckades också trassla in sig i bordsbenen och fastna. Vad gjorde du där under Kian? Du satt ju fast i ugnen för en mikrosekundsen! Vi sorterade hans böcker, eller ja Kian klättrade naken runt bredvid uppepå en låda och jag satt med ett bokhav mellan oss. Han stupar rakt ner i bokhavet (sådär långsamt och rullande i luften som bara barn och gamla människor kan), och landar med pannan i en av dom spetsiga bokkanterna, såklart, absolut inte åt andra hållet där sackosäcken låg. Den rumpvädrande-rumpnissen fortsätter sitt äventyr och bestämmer sig för att kissa på golvet. Det gör mig absolut ingenting, det är ju änglakiss! Att han däremot ställer sig och hoppar i det som om det vore en vattenpöl - för att sen vurpa och slå i bakhuvudet där, DET gör mig någonting. Men, han är tuff denna lille grabb så han var snart på fötterna igen, lite ruffsig men för övrigt glad och välmående. Vad kul, vi går ut istället Kian, vi har ju avverkat alla livsfarliga kvadratmetrar hemma. På väg till barnvagnsrummet snubblar han på sin sko och landar med ansiktet i asfalten...

Som pricken över i:et eller hur? Fan, vet ni vad det värsta av allt är? Jo, det är att jag hela tiden, dygnet runt är honom hack i häl. Försöker stoppa, fånga, jaga, klättra och kasta mig efter honom. Det går, men så fort jag blinkar så händer sånt här. Älskade barn, du är den jag avgudar. Vet du det? Mitt älskade barn. 


My Dear Baby


My Dear Baby,

I loved you from the very start, 
You stole my breath, embraced my heart. 
Our life together has just begun, 
You're part of me my little one. 

As mother with child, each day I grew, 
My mind was filled with thoughts of you. 
I'd daydream of the things we'd share, 
Like late-night bottles and teddy bears. 
Like first steps and skinned knees, 
Like bedtime stories and ABC's. 

I thought of things you'd want to know, 
Like how birds fly and flowers grow. 
I thought of lessons I'd need to share, 
Like standing tall and playing fair. 

When I first saw your precious face, 
I prayed your life be touched with grace. 
I thanked the angels from above, 
And promised you unending love. 

Each night I lay you down to sleep, 
I gently kiss your head and cheek. 
I count your little fingers and toes; 
I memorize your eyes and nose. 
I linger at your nursery door, 
And each day I love you more. 
Through misty eyes, I dim the light, 
I whisper "I Love You" every night. 

I loved you from the very start, 
You stole my breath, embraced my heart. 
As mother and child our journey's begun, 
My heart's yours forever, my little one.

~Unknown
CleanEating

Man kan äta gott OCH hälsosamt. Yeeeep! Jag håller precis på att lär mig vad fan det nu innebär. Hälsa och fysik  (framförallt inte fysik) har aldrig varit min grej. Men detta är godkänt enligt min diet! 
Tv. Jordgubbskvarg med clementin
Th. Kvarg med honungsmelon, hallon och blåbär.


Tiden existerar inte

Det har tagit mig två dygn att klippa ihop detta collage. Kian är överallt och ingenstans och jag försöker tappert hänga med i hans duracell kanin tempo. Det går sådär. Men vi lever! Det gör vi verkligen.
För oss med kärlekshandtag!

...finns det ofta inga kläder. Kan många tycka. Men det finns! Det handlar bara om att klä sig med värdighet, självsäkerhet och rätt plagg. //FettoFashionista
- positiv på väg mot målvikten!

Bilder lånade från HM. Äntligen fick jag hem dessa bikerleggings!


Alltid älskad

Innan Kian kom så var jag så äckligt irriterad på alla som sa; "du har inga barn och du kommer aldrig att förstå förens du får egna". Jag trodde inte att man skulle förändra sitt tyck och tänk bara för att man blivit mamma eller pappa. Jag tyckte att dom som sa så var fullständigt ute och cyklade. Men. Nu vet jag vad dom menade. Och jag är idag den som stolt (och vist) säger; "du har inga barn och kommer aldrig att förstå förens du får egna, om ens då!" 

Jag: Mamma, jag kan inte beskriva hur mycket jag älskar Kian. Jag dödar för honom, jag gör allt för honom, han är hela min värld och jag skulle aldrig klara att det hände honom någonting.
Mamma: Michelle, precis så känner jag för dig och Jimmy - och mina barnbarn! Det kommer jag alltid att göra, även fast ni är vuxna nu så kommer ni alltid att vara mina små barn. 

Det är fantastiskt hur stark kärleken är!


Jag mår illa när jag tänker på det

Jag satt och läste min mail påväg hem från gymmet sist och hade fått ett mail ifrån goboken (om jag inte minns fel). Jag blev väldigt upprörd över innehållet och prsc:ade det jag tappade hakan för.

Märk väl detta stycket: "Undersökningar indikerar att många föräldrar bara rör vid sina barn när det är nödvändigt - när de ska klä av och på dem, placera dem i en bil eller bära dem till sängen."  
Hur i helvete är folk funtade? Det är skrämmande, vidrigt och rent av omänskligt att tänka och agera ur en sådan korkad och egoistisk synvinkel. Fy fa-an!
Don't judge a book by it's cover!

Jag har förälskat mig, igen. Jag trodde faktiskt inte att det var möjligt efter Grottbjörnensfolk serien. Mamma är min bibliotikarie i hennes bibliotek och när hon kommer över en juvel eller två (tusen?) så skickar hon så snällt vidare dom till mig. Denna bok, Främlingen av Diana Gabaldon föll mig helt i smaken. Den är full med äventyr, tragik, romantik, spänning, historia och rejält mycket humor! Jag skrattade högt när jag läste denna. Det bästa av allt, det finns uppföljare! Så, nu tackar jag författaren för del ett och kastar mig över del två. Jag har för mig att mamma sa att det fanns fem. Underbart! Mer än läsvärd!

Och för att komma till omslaget (som jag verkligen vill påpeka) på boken, alltså det kunde inte varit värre, så fruktansvärt missvisande! Jag vill inte säga ful egentligen men jag gör det endå, det är rent utav ett väldigt gräsligt omslag. Men, som man säger...
Alla hjärtans dag

En bild säger mer än 1000 ord!
Love

Jag kunde inte låta bli!

Det är ju så jävla roligt att köpa kläder (ja, allt annat också iförsig) till sitt barn! Jag älskar att klä Kian, matcha det ena med det andra. Stilrent. Bekvämt, snyggt och slittåligt! Det sistnämnda är jag väl inte så jätte duktig att ta hänsyn till men ja, snyggt och bekvämt varjefall! Vad tycker ni om den här combon? Nice eller hur!


Kärlek

Träningskläder!

Det kan vara mina första, om man bortser från "idrotten" i skolan - lågstadiet. Ev mellanstadiet också men inte längre än så. Jag har aldrig tränat i hela mitt liv! Jag red mycket när jag var yngre men jag tycker inte att det räknas i dagsläget. Och att träna hundar är väl inte heller direkt en träningsform för min del, längre. 

Sååååå. Jag har skaffat mig ett gymkort och träningskläder. Det är dags att komma igång känner jag. Bli av med dom sista (typ 20!) gravidkilona! 
(Bilder lånade ifrån HM)

Min första träning var med en instruktör. Vi gjorde upp ett rimligt träningsschema och pratade lite om vilka gruppträningar som skulle gynna mina mål utöver grundträningen. Det känns faktist riktigt bra! Själva planen alltså. Att vara fullständigt ny på gymmet är inte det roligaste. Inte när man heter Michelle och är klumpigast i världen. Dessutom med noll koll, ingen koordination och minimal balans! Men, vafan, nu kör vi! (......jag!) 


Kian & Maiden

Maiden är Kian's högra hand. Eller tvärt om, det är svårt att se vem som är vad när dom är i farten. Oftast är det Maiden som avslutar Kian's hand, ack sicken tålmodig katt! Mocca & Monica däremot brukar ha hans ansikte hängande i sina klor. 


Vilddjuret sover

Efter många om och men. När vi släckt ner och det är dags att sova hittar Kian på ALLT för att få mig att skratta, och han lyckas. Jag fick kväva mitt skratt ordentligt i kudden. Det nya för ikväll var att han satte sig upp, fejkskrattade "Ha-ha-haaaa!" rakt ut och stel som en tupp, för att sedan dra ett sånt där långt andetag inåt så det piper utav bara helvete "wiiiiiiiiiihhh". Alltså jag dog, för han märkte att jag skrattade och höll på i en timma till! 

Den här ungen förlänger mitt liv! 
Tidigare idag, imorse för att vara exakt, påbörjade Kian sin "städning". Vilket motsvarar allt jag gör fast tvärt om. Jag vet inte hur många gånger jag plockade upp allt innan jag insåg att det inte var någon idé. Möjligtvis när han sover, möjligtvis..

Det mesta går la ner?

Jag vaknade igår efter att ha sovit middag med Kian i mammas säng. Han satt så sött med en tom gammal galna grodor ask (godis) bredvid mig i sängen. När jag tittade en extra gång så både såg och kände jag hur svart och klibbigt allt var. Framför honom hittade jag hans snuttefilt ihoprullad som en boll och när jag vecklade upp den insåg jag vad han hade gjort. En efter en tittade dom klibbiga grodorna fram, Kian hade tagit sig ett smakprov på alla i hela asken - som inte alls var tom utan helt ny... Jag drog loss dom fuktiga grodorna från hans filt och när jag lyfte ner honom på golvet så satt ett gäng som ett smäck på (i?) hans byxor. Slemmigt men mättande? Tror inte det!

Igårkväll tog jag honom på bar gärning med kattsand i munnen. Tur är väl att dom är fullständigt ekologiska dessa - peewee - pellets. Bör jag nämna att han egentligen inte kan komma in i badrummet? Dörren är haspad så att endast katterna kommer in och ut, tydligen den här lilla vesslan också. 
Tack Kian, för att du förgyller mina dagar med skratt och nervsammanbrott!


Bomberjacka, tretorn & vårsol!

Kian invigde sin bomberjacka & tretorn stövlar (från morfar) idag i vårsolen. Alltså även om det var lite kallt så var det sjukt skönt med lite sol! Ja, välbehövt helt enkelt! 

Nu sover knodden som en stock här hos mormor och nu hoppar vi också i säng. Godnatt!


RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.