Lille sjukling

Mammas lilla sjukling. Imorse blev lilleman jättedålig, feber och ont i kroppen, prickar och allmänt nere, så han fick såklart stanna hemma och mysa med mamma, mormor, morfar och Hera istället. Jag har absolut inte köpt Ellas kitchen smoothies, conference päron, vindruvor, hemlagad pizza till middag,  godis, glass och allt annat som han tycker om... 

Säg inte detta till BVC! ;)

PS: Det var en flashback till spädbarnstiden idag, så himla mysigt! Närhet närhet närhet! Kramar, ligga som en klubbad säl i famnen instoppad i filtar, pussar, gos blandat med tårar som rinner och mamma hjärtat som brister inuti av medkänslan till detta ovärderliga barnets känslor. Åh min son, vad jag älskar dig. <3


Redo för vintern!

Idag har mor min skämt bort min och Kian's hy inför vintern. Det finns inget bättre för det ändamålet än det ni ser på bilden. 

Tack mamma!


Ho-ho ho-ho

Äntligen fick jag tag på mina ugglor! Jag har letat och letat och nu står dom så fint i hyllan. Oj oj oj, sicken inredning!
"Haha, so we meet again!"

Finns det något så irriterande som nyblivna föräldrar som tror sig veta och kunna ALLT? Där står man lite vid sidan av och får smygblickar samtidigt som man tänker, vänta du bara.. du har inte en jävla aning om vad som komma skall..

Men sen är det ju alltid denna typ av förälder som får ett lugnt och stillsamt barn som ägnar dagarna åt att sitta still och måla filosofiska teckningar vid 2 års ålder. När vi andra svettas som grisar och är nära att hamna på psyket. Vi med lite mer aktiva (hyperaktiva & överintelligenta) barn, vi får alla blickar som kan döda. Du stillsamma förälder, gå en timma i mina skor och du kommer aldrig att titta sådär på en annan förälder igen. Men lycka till, för all del. 
Skitvården!

Igår var en riktigt "bipolär" dag. Ena stunden perfekt, andra åt helvete...

Trevligt var det på kansliet (SD/SDU) iallafall, mycket intressanta och lärorika diskussioner med både gamla och nyfunna vänner samt en hel del nya händer att skaka hand med! 

Mindre trevligt var samtalet med vårdcentralen. Det får vara nog nu! Ska jag som patient med vissa, jag citerar: "tyngre" mediciner behöva drabbas av att min läkare inte klarar av att sköta recepten som "hen" ska? För att hen är ST-läkare och har annat att göra? 

Låt mig förklara. Jag har en läkare som aldrig eller väldigt sällan är på plats/går att få tag på. Jag har vissa mediciner som måste skrivas ut av just denne då jag oturligt nog är dennes patient. När jag då är ute i god tid (i måndags morse) för att ringa om en receptförnyelse så är "alla tider slut för idag, var vänlig och återkom imorgon!". Likadant var det i tisdags och först sent igårkväll fick jag en telefontid. Det lät såhär:

(efter min presentation och efterfrågan av det personnummer jag redan klickat in.)

- Jag ringer ang en receptförnyelse.
- Mmmm, vi ska se här, ja, nu är ju inte hen (jag hatar hen) här förens nästa vecka. På måndag kan jag lägga in en notis.
- Hon är inte där nej, som vanligt då. Hur som helst så tar min medicin slut idag (igår) och eftersom att jag har försökt få tag på er i tre dagar och kommer fram först nu. Jag tycker jag inte att det är helt rätt av er att göra såhär!
- Du, jag lägger in det till hen här på måndag så...
- Nej, vadå på måndag? Jag behöver min medicin senast imorgon (idag)! Det här får ni ju bara lösa! Det är inte mitt fel att hen aldrig går att få tag på, eller att hen aldrig kan förnya recepten i tid!?!
- Du skulle ju kunna ringa imorgon bitti?
- Varför då? 
- Jo för då kanske du kan få en akuttid till någon annan läkare, som vill träffa dig personligen innan denne eventuellt kan skriva ut det till dig. 
- Kanske? Eventuellt? Du skämtar? Om jag inte kommer fram imorgon då, hur gör jag då? 
- Ja du skulle ju kunna prova med en panodil?
- Är du SERIÖS när du jämför morfinpreparat med panodil? 
- Du kan ringa imorgon bitti så får vi se..
- Du kan inte mena allvar?
- Det är vad jag kan göra, jag kan be dig ringa imorgon bitti!
-  Då ringer jag imorgon bitti!
- (inget svar)


För det första, varför i helvete ska jag behöva komma personligen för att träffa en ANNAN läkare som ska bedöma min rätt till min medicin? Om jag ens får träffa en.  Jag känner mig kränkt! Ska jag behöva "bevisa" någonting? Räcker det inte att titta på mina diagnoser och medicinering bakåt i tiden (många år) för att se att detta faktiskt är vad jag medicineras med. En läkare har bestämt det, inte jag. Nu sitter jag här och inväntar ett samtal som redan nu har gett mig ångest. Jag orkar egentligen inte en veva till med IVO och patientnämnden, chefer och fan hans moster. Men om det är det som krävs så råkar det vara så att jag inte viker mig förens rättvisan är skipad. Jag tycker att systemet kan fungera bättre, en annan läkare kunde gott och väl skrivit ut min/mina mediciner då min ordinarie läk inte är tillgänglig. 

Vet ni hur mycket jag betalar för mig vad gäller min hälsa? Ingår alla i vårdgarantin förutom jag? Ska man skratta eller gråta? Tror folk på riktigt att man vill vara sjuk och förstöra kroppen med massa mediciner? Hade det varit samma sak om jag hade diabetes och behövde nya insulinsprutor? Knappast! Jag har inte valt mina sjukdommar, dom har valt mig! 


- citat

"Större och starkare än någonsin!"

Man skulle kunna säga att jag har kommit ut ur garderoben som - Iallafall officiellt - Sverigedemokrat. Jag (precis som partiet "it self") känner mig starkare än någonsin!

Ikväll har jag varit på kansliet med SDU (Sverigedemokratisk ungdom) och firat att segern är vår! Vi är trots allt inte bara det bästa partiet utan också det enda partiet som med framgång ökat väsentligt i storlek landet runt. 40% av Sveriges invånare står bakom detta slutgiltiga valet och det är vi förbannat stolta över! SD är Sveriges 3:e största parti, varesig du vill eller inte. 

Efter en mycket trevlig kväll med kaffe, kakor, dricka och tårta samt en hel del politiksnack säger jag godnatt och tackar för den här dagen!
Min kärlek
Inte en av dom 87%


Jimmie Åkesson

För fyra år sedan skrev jag det här i min blogg. 

"Till något helt annat så är jag hypernervös inför den 19:e. 
Hur kommer valet att sluta?
Jag dör om inte dom rödgröna vinner. 
Jag är så nervös..."

och såhär...

I dagsläget skriver jag såhär...


Varför? Svaret är inte helt enkelt att förklara. Och "är du rasist" som blivit en så uttjatad fråga är inte på nivå nog att svara på. Jag anser att du är rasist om du kränker, hatar, avskyr, ser ner på, ogillar - ja allt negativt som går att tycka eller göra om/mot - en annan individ pga dennes härkomst. 

Sverige har tagit ordet rasist & dess nya begrepp till historien. 

Därav, låt mig ge er ett exempel på vad jag menar:
 En man (kännetecken: ljus hy, keps & ca 180cm lång) på krogen skriker hora till mig, för att sedan senare på kvällen när jag är på väg hem, gruppvåldta mig tillsammans med 5 av hans polare (liknande utseende, endast längden är olika) - för att jag "bad om det" eller ännu bättre "såg ut att vilja det" trots att jag skriker nej och har sagt nej sedan första sekund med denne (som sen kom att kalla mig hora) just för att jag sa NEJ till en klapp på röven. Om jag anmäler honom och hans polare, då är jag inget annat än en helt vanlig tjej som står som anmälare på ett papper, i väntan på en rättegång som aldrig kommer ske. Jag hade nämnligen kjol på mig den kvällen! 

Om min kväll istället hade sett ut såhär: 
En man (kännetecken: mörk hy, keps & ca 180cm lång) på krogen skriker hora till mig, för att sedan senare på kvällen när jag är på väg hem, gruppvåldta mig tillsammans med 5 av hans polare (liknande utseende, endast längden är olika) - för att jag "bad om det" eller ännu bättre "såg ut att vilja det" trots att jag skriker nej och har sagt nej sedan första sekund med denne (som sen kom att kalla mig hora) just för att jag sa NEJ till en klapp på röven. Om jag anmäler honom och hans polare, då är jag inget annat än en helt vanlig RASIST som står som anmälare på ett papper, i väntan på en rättegång som aldrig kommer ske. Jag hade nämnligen kjol på mig den kvällen! 

Fullständigt sinnessjukt! Jag röstar på SD för att det är det enda partiet som vågar vad dom andra partierna inte gör. Omvärlden skrattar åt oss. Media mörklägger ALLT, ingen som inte kämpar för det får höra dom riktiga nyheterna, goda som onda.

 Jimmie Åkesson, jag vill - och många fler med mig - se dig som statsminister! Jag vill se dig vända detta fjolliga, livrädda PK Sverige till det Sverige vi faktiskt en gång var. Förebilden för andra länder! 


Påbörjat imorse, avslutar nu. Politiskt INKORREKT...

Jag sitter här i soffan och reflekterar över gårdagens valdebatt på Donnergymnasiet. En vän satt i panelen och jag är glad över att jag INTE gjorde det (denna gången ;)?) då jag höll på att explodera - av ilska. 

Varför? Jo för att 7 partier av 8 satt och ljög, fjäskade och smutskastade varandra. Det är inget nytt eller chockerande, men när man sitter och hör hur dessa partirepresentanter (personer som representerar diverse olika partier inför det typ viktigaste valet i historien (obs! gå och rösta) på söndag) ljuger för en hel publik unga människor, precis framför ögonen på mig då blir jag arg. Jag ville ställa mig upp framför publiken och berätta sanningen. Men, väluppfostrad som jag är - trots att min halspulsåder syntes från bakre läktarn - vinkar jag och ber om att få ordet. Det fick jag aldrig, tyvärr. Kanske nästa gång. 

Och ja, det är väl klart som fan att dom köper det! Unga och naiva. Det var många tjejer i publiken som jublade över att få en, jag citerar: "feministisk enhörningstatuering" efter debatten om (läs: om) dom kom ner och pratade med denne efteråt. Jag tycker inte att det är okej att muta sina väljare, lura sina väljare eller för den delen sitta och häva ur sig en massa jävla dravel som inte är sant! Som vanligt lovades guld och gröna skogar på villkor så orealistiska (och gratis, sköter sig självt tydligen) att jag faktiskt skrattade högt!  

Hur som haver. Jag håller på att gnaga av mig händerna av spänning inför valet. Just nu är det väl ungefär bara det (förutom min son) som cirkulerar i mitt huvud. Må alla röster (minst 20%!!) gå till den vettigaste, modigaste, lugnaste mest realistiska positiva och intelligentaste partiledare. Ni väljer själva vem det blir. 
Dramatisk tragikomik!

Jag råkade somna till i soffan imorse (som det utbrända ensamstående vrak till mamma jag är), det skulle jag aldrig gjort! 

Jag vaknar nämligen - väldigt drastiskt - av en sur äcklig lukt som känns fruktansvärt slemmig och alldeles för nära. Upptäckten av att Kian har spytt i soffan och kletat in kudden, täcket, sig själv och mig med detta fräna kladdiga kräket var minst sagt INTE det jag väntade mig ifrån denna abrupt avslutade "skönhetssömnen". Vad vet jag, det kanske är jättebra för finnar med magsyra med frukostrester i?  

Låt mig förklara hur denna kräkningen gick till så kanske ni kan hjälpa mig klura ut varför i helvete han gör så här?

Det kom från ingenstans, för flera dagar sedan. Han är alltså inte magsjuk vilket man kan tro till en början i det här inlägget, ungefär här börjar man misstänka någon variant av "psyksjukan" eller nått åt det hållet. Hur som helst, han har upptäckt sin kräkreflex och finner denna ytterst underhållande. Det började med tandborsten, lite fniss och kväljningar. Ökade till att köra fingrarna bak i svalget = mer kväljningar slem och fniss. Nu kör han ner hela jävla näven i halsen och får upp diverse olika spyor i alla dess former. 

Det är absolut inte roligt. Jag hatar kräks!  Tragikomik? Ja, möjligtvis  att jag kan hålla med om det. Utöver denna morgonen som även gjorde mig spyfärdig har vi (Kian) lekt mission impossible i sandlådan, kravlandes som en orm och gjort kullerbyttor. 

Maiden, min älskade Maiden.

Hu! Nu har jag precis varit och lämnat in Maiden för kastrering + chipp.m (vilket är jättebra så sett, men nervöst för min del som kattmamma). 

Jag har även förklätt mig med en fleecejacka i den här värmen. Det kändes extra jobbigt här i busskuren. Vad fan det nu har med saken att göra...

Nåväl, nu ska jag hem och hämta pojken och lämna honom på förskolan. 

Tänker på dig Maiden! Allt kommer att bli så bra så. 
Tick tack.. Tick tack..

"Det går så himla fort!" är SÅ. jävla. uttjatat! Men lika sant för det. 

Ehm.. *gnuggar min skalp* 
Vart fan börjar man?
Vad har hänt sen sista inlägget?
Vem minns vad som hände under ovanstående tidsperiod? 
Vem fan är vem? 
Kan denna "vem" som vet vem som är vem vara så vänlig och kontakta mig?
RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.