Frontalkrockarnas tid..

"2-3 år kan kallas frontalkrockarnas tid. Det "snälla" barnet blir som förbytt, man känner inte igen det. Studier har visat att det uppstår små konflikter mellan barn och föräldrar var tredje minut och större konflikter uppstår tre-fyra gånger i timmen." Källa: psykologiguiden.se 

Låt mig dela med mig av en fjärdedelsminut hemma hos oss.

Kian: Jag är dum! (Snyft)
Jag: Nejdå, du är inte alls dum! (Lugnande)
K: Jo-o! Jag är dum!! (Arg)
Jag: Okej okej, du är dum! (Lugnande)
K: (bryter ihop och vrålar): NÄÄÄÄ-EEE!! JAG ÄR INTE DUUUUUM!!!! 

But wait, what?
När utvecklas logiken?
Är det psykiskt möjligt att överleva tills dess? 
Finns det studier på det? 

Detta är för övrigt det jag såg när jag låste upp telefonen..
Höstnytt!

Jag insåg med förtvivlan att Kian vuxit ur bägge sina regnställ. Ja, han har förvisso vuxit ur i princip allting. Då jag är skittrött på tvådelat så köpte jag en fleecefodrad regnoverall istället. Det sägs vara mycket smidigare har jag hört, framförallt för barn som klär på sig själva. Vi älskar också leggings jag och Kian. Jag ska ta kort på alla ljuvligheter vi har fyndat och lägga upp. Lite ögongodis dör man ju aldrig av. Nå, så blev det en mössa också. Elodie Details senaste kollektion är ju bara SÅ underbar!! Och tack vare en fin instagrammare vid namn @barnrumsinspo fick jag den med fri frakt från @miniroomse. Suveränt!


Kvällsmat på Netto

Javisst, igårkväll stack jag och Kian iväg och handlade innan tröttheten slog över. Väl inne på Netto tvingade jag Kian att sitta i barnvagnen, för att undvika rivna hyllor, arga tanter och försvunna barn (och varor..). Vet ni vad vi hittade? Dinosaurie pasta! Självklart ska den lilla arkeologen äta triceratops till lunch! Kian var så faschinerad och höll paketet så fint genom hela affären. Trodde jag...

När vi går till kassan säger han.
- den var inte go den!
Va? 
Jag tittar ner och ser att ungen gnagt upp pastapaketet som en annan kanin och tagit en väl utvald dinosaurie till smakprov. Alltså, det här barnet. Ja, jag skrattade så högt att alla trodde den konstiga lilla kaninens mamma fått en psykos. 

Men alltså, vilken gnagare!!
Där låg jag i lugnan ro.

Jag låg så gött i badet och värmde mina ömma muskler efter en hel dags städande och tvättande när jag upptäcker att klockan var väldigt mycket mer än jag trodde. Kastade mig ur efter en snabbare tvagning, tvättade håret och slet på mig kläder. Så blev det så där stressigt iallafall. Fastän jag försöker lära mig att sluta stressa. Nu går jag (ren om än något ruffsig i håret) och hämtar min Kian. Vagnen är packad för äventyr!
Min lilla hottentott

Idag när vi hade vaknat till liv sket vi i allt och drog ut. Detta är något som sliter mig i tusen bitar rent psykiskt då jag avskyr när hemmet är stökigt och i oordning. Men, jag får ta det imorgon istället. Vi cyklade, eller ja, Kian cyklade och jag haltade efter så fort jag kunde, till lekparken. Efter det blev det en sväng till affären för att sen gå hem och göra blåa pannkakor. Mums! 

Hela eftermiddagen har vi spenderat på gården med alla grannbarnen. Vi har ett ordentligt gäng här nu och det är ju så kul för oss alla! Bäst av allt är nog deras glädje när dom badar i poolen. 

Kian har precis somnat som en stock här brevid. Efter att ha badat och gått in i väggen. Ordagrant! Han har nog en duktig bula i pannan imorgon. Lagom till förskolan och anmälan av barnaga ;) 

Låt oss avsluta denna lördagen med en is-kaffe!

Inte bara is-kaffe, veggo is-kaffe med vaniljsmak! 

Recept:
Fruset starkt kaffe
Soya dryck med vaniljsmak. 
Njut!

Shopping

Inväntar EBay... Har köpt sjukt mycket fint (och bra!) där. Det senaste ser ni nedan. Längtar efter Kians reaktion när Spider-Man paketen kommer. Ser att folk börjat sälja vidare - dyrare - på instagram. Så kan man också göra. Nåväl, själv säljer jag av alla Kians gamla kläder. Kika in vettja - KiansLoppis
En vecka.. Det är många timmar det!

Det har tagit mig en hel vecka att komma ikapp här hemma efter detta långa sommarlov. Nu återstår bara ett berg av tvätt. Det känns oerhört trevligt att tvätta ikväll när fibroarmarna är som värst. Jag har jagat en tvättid i två veckor.. Ja, det är faktiskt sant. Hur som haver, idag har jag lyckats bli av med min gorilla behåring, man ser ju lite ut som en efter en månad. Jag har gett upp helt vad gäller mitt hår, det växer visserligen väldigt fort men tills det har vuxit ut får jag helt enkelt se ut som en idiot. Det är inte så mycket att göra åt. Funderar på att färga topparna i någon prideflaggefärg. Det vore trevligt!
Hi hi augusti!

ÄNTLIGEN är juli över. På måndag ska lilleman tillbaka till dagis och det ska bli så himla skönt att få tillbaka rutinerna. En dag kvar på "semestern", en dag.. Vi ska ta vara på den och baka pepparkaka efter Kians stenhårda direktiv! Vi är väldigt mån om att bevara jul(i?)traditionerna här i vår lilla familj... Om det är rätt månad spelar väl endå ingen roll?
RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.