Pulkabacken
Konsten att överlista svenska butiker...

Ni vet sådana där superdyra kattklätterställningar som fullständigt ruinerar en? Ja, dessa som kostar 1000kr och uppåt EXklusive frakt? Precis en sådan har jag beställt för 754kr INklusive frakt, till dörren. Vad sa du? Vart? Ebay såklart! Snygg va? Över två meter hög dessutom. Mina tre töser kommer gå fullständigt bananas! 

Vill du ha en länk så skriv en kommentar bara. 


Godmorgon!

Godmorgon mina vänner! Kian väckte mig kl 07.00 i vanlig ordning. Vi har latat oss i soffan och sörjt att snön töat bort. Vi som hade så kul i pulkabacken igår. Ja ja, kanske fryser det till så kan vi åka skridskor istället. 

Jag skulle vilja åka och köpa ett par hörlurar från TGR till Kian. Jag har spanat in ett par med nitar på (såklart!) men det känns inte så barnvänligt. Vi får se.. Någon som har erfarenhet av dessa lurar? Dom som finns i massor av olika färger och kostar typ 100kr. Är dom bra? 
Uggletider

Jag likt resten av världen har snöat in på ugglor. Därför "hämtade jag ut" ett från Glitter, jag hade ett bonuskort där så jag passade på. Liksom. Ni vet. Graaaaatis.
Damien draget

Alla barn har det! Mitt, kanske lite oftare.. Det är den där minen du får se när du talar om att man inte får dra av tapeterna från väggarna, svälja kinderäggs-äggen eller rita på bordet. Den där blicken du får som under några sekunder får dig att undra om du möjligtvis parade dig med djävulen för snart 3 år sedan. Blicken övergår i att upprepa det man inte får göra extra mycket, dvs dra av tapeten lite fortare eller gnida in tuschen i bordet riktigt ordentligt, gärna med ögonkontakt så att du riktigt ångrar att du öppnat käften. 

Kian, du får INTE rita på bordet!!!Ladybug

Bebispussarna är förbi

Jag har världens vackraste, smartaste och roligaste barn. Han är inne i en period där han går runt och talar om vad han tycker är fint. Den där mackan på morgonen, emils pappa, snön, grävskopor, bokstäver, den gamla blöjan vi ska slänga, filten jag nyss hängt upp på tork, kattbajs och andra helt irrellevanta ting. Jag vet därför inte om jag ska ta följande som en komplimang. Men vad spelar det för roll?

Kian: Fiiiiin den!
Jag: Va, vadå? (tittar runt men ser inget direkt fint)
Kian: Den! (pekar på mig)
Jag: Åh, tycker du att mamma är fin?
Kian: Mmmm-Mmmmmh!!

Man ba, tack! Tack! (en tår rinner) Åh, kan mamma få en kjaaaaaam? (Kian börjar springa åt motsatt håll) Snälla? En puss då? (ökar farten) Kian? EN liten puss? Kiiiiian kom tillbaka! Kiaaaan...


Kian's filt

Kian's (nya)favorituttryck är - med full inlevelse och fascination: 
"WOW! Fiiiiiiin!!!"

Varje gång han sett ett nyvirkat varv eller liknande så har jag fått beröm. Det är fint, den är ju faktiskt till honom så att han tycker så gör mig glad. Nu är filten nästan färdig. Jag ska virka ett varv till och sen en "snäck-kant". Efter det ska det virkas lite applikationer som symboliserar Kian och dessa ska sen sys fast på dom vita rutorna. 


Man måste ju slutföra det som påbörjats

När Kian låg i min mage, dvs över två år sedan, fick jag pysselmani och gav mig fan på att lära mig virka. Det gjorde jag minsann och det blev ett par mössor, iPhone fodral, kattleksaker, nallemonster till Hera och en hel del annat "skräp". Mormorsrutor virkade jag mellan varven med tanken att det en dag skulle resultera i ett "pastelligt" bebissängsöverkast. Ja, nu har jag fått virkningsmani igen och trotsar mina händer till det yttersta. Det är snart en filt! Om än en betydligt mindre filt än vad det var tänkt...Kian Kvävningsexperten

Kian kommer med munnen fullproppad med stoppning från en av Heras styckade leksaker. 

Jag: Men Kian! Vad gör du?
Kian: Äter mooooln!

Javisst, självklart! Hur kunde jag tro något annat? Han är för rolig min lilla tokstolle. På bilden nedan har han precis ätit upp sina "Waaa Waaa" (hallon) för att sedan bli förfärligt upprörd över av att dom är slut. Jag kan förstå honom. Det var faktiskt jättegott! Att han i badkaret en stund senare såg ut som en självmords(sprängd)bombare. 

Det är i sådana ögonblick man ser framför sig hur socialtjänsten kliver in över den nerblod(blåbär)ade badrumsmattan och man kontrar med; "I want to call my lawyer!"
Game of thrones

Nu, blir det popcorn och game of thrones! Man har ju pantat flaskorna idag, det är tur att jag dricker så mycket bubbelvatten, så här efter jul när man är som rikast. 

Lite té utöver dé!
Eh.. No, yesterdays Today!Nomy - You better die Young

Det ÄR faktiskt väldigt roligt när folk ramlar!

Att se på film med en 2 åring.

Favoriten just nu är "När Lina hade tandvärk". Jag tror att vi har sett den 10ggr bara sedan igårkväll, vi kan "gångra" den siffran med 2 kom jag på. För varje händelse i filmen lät såhär..

- ONT i munnen! (Klappar sin kind)
- Ja älskling det har hon, jätteont i tanden har hon.
- mmmh (nickar)

- HAHA!! Titta, springa fort fort fort!! (Lina springer bakom hästen Lukas i hopp om att tanden ska åka ut)

- Drrrrrr!!! (Tittar storögd på mig)
(Lina väntar på ett "Drrr" fastbunden vid brunnen i hopp om att tanden ska åka ut)

- HAH, HON RAMLA!
(Hoppar från taket, i hopp om att tanden ska åka ut)

And so on...

Vi ses snart igen

Igår var det begravning igen. Den var jättefin men självklart också jättejobbig. Det blir ju alltid så, musiken spelas, tårarna rinner och man kan aldrig höra samma låtar igen utan att börja gråta. Det var fin musik som symboliserade dig. Vi ses snart igen farbror Toymie!
Jag ÄR vacker!!

Idag har min hjärna motarbetat mig. Den gör det ibland, det blir väldigt jobbiga dagar då. Idag har jag känt mig fullständigt värdelös och äcklig. Ful, fet och äcklig. Jag äcklas av min spegelbild! Men någonstans där inne, i min trots allt okrossbara själ, finns det någonting som viskar "du ÄR vacker!!". 
Osminkad, svullen (medicinering) med svarta påsar under ögonen. Jag ÄR ju vacker, egentligen. Det är bara min hjärna som retas med mig. Vi alla är vackra på sitt sätt och i det här fallet så är det väl katten på örngottet som tar hem det priset. Kianovoli!!

Jag är den där föräldern som går all in med sandslott och sitter kvar längst i sandlådan - barnlös - högt bevakande av mitt nya tempel med kottar på. 

"Vänta vänta vänta röööör inte!! Vänta!!  Nej, vänta VÄNTAAAA... Aaaah, helveteeee!"
Storögda små barn ser förvånat på. "Jasså var den här spaden din? Oj då, tack för lånet!" Inte konstigt att den klassiska reaktionen: "MIIIIIIN!!! (Puttar undan det barn som för närvarande råkar vara närmst)" existerar...

Hur som helst så byggde "vi" en djurpark i lego duplo häromdagen. Kian stod för parkeringen av alla djur och väktaren i stolen på taket. Minus en ko och en kanin som han hade kastat iväg. Färgmässigt så gör det ont i mina ögon att titta på den här skapelsen, men ja, tvååringar är inte så väst logiska eller petnoga.

Utan humor överlever man inte

Det känns väldigt tragiskt det här. Inte ens 25 år fyllda men behöver äta mer mediciner än Gunhild 97 år på vårdhemmet, i slutskedet.... Det här är mina morgon mediciner. "God" morgon!
Han är bara så underbar! Stackars barn med en mamma med den här typen av humor..

Alla föräldrar måste gå igenom det

Allsång på öppna förskolan! 
(Eller annan pedagogisk verksamhet)

Du sitter där, med din 4 månaders bebis i knät och känner dig allmänt malplacerad. Du ser dig om kring och ser mammor som du direkt förknippar med en snedtändning på LSD. Måste jag sjunga? Fa-an också! Varför gick jag hit? 

Du ger det ett försök. Inte nog med att du inte kan sjunga, du kan inte texten heller. Alla stirrar på dig - the black sheep" - när dom märker att du mimar med gungande huvud och viftande bebis händer till "bä-bä vita lamm". Vilken dålig mamma du är!

Nej. 

Jag vet efter alla dessa år som "icke mamma" och tondöv att den känslan går över! Vid det här laget, med en vild tvååring och efter X antal gymnastiska uppträdanden, är det jag som frivilligt bjuder på en ringdans med "björnen sover", högt och ljudligt, gärna med musikinstrument för att riktigt få upp stämningen... Alternativt ligger som en i mitten, det är liksom skit samma. Du är fortfarande förvånad över att du överhuvudtaget kom i tid! Levandes! 

Pigg mamma 07.30 imorse.. Ansiktslyft nästa.
.....

RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.