Stort barnvagnspaket!

Stort barnvagnspaket!
Innehåller allt du behöver till din bebis. Till ett värde av 6000:-
Ditt pris 2000:-


Vesper duo 3in1- Orginalpris ca 4500:-
Liggdel, sittdel, Babyskydd och skötväska. 
Använt av ett barn i drygt ett år, normalt slitage, mycket omtyckt och ovanlig vagn, finns ej i butik längre. Lättkörd och med tvättbar klädsel. 
Åkpåse ca 500:- använd en vinter, tvättbar och i gott skick.
UV Paraply 200:- använd ett fåtal gånger, som nytt. 
Mjuklift ca 300:- använt av två barn, slitage därefter. Dock väl användbar.
Badbalja använt av ett barn.
Babybjörn Bärsele ca 500kr använd av två barn, slitage därefter. Fullt funktionell och bekväm.

"Liggdelen med vindskydd och sufflett med ventilationslucka. Mycket lätt chassi som blir litet i hopfällt läge. Två låsbara, separat svängbara framhjul som klarar alla kurvor. Mycket stor och lättillgänglig varukorg. Vaggfunktion = en praktisk funktion, för att du skall kunna vagga barnet när liggdelen står på golvet. Avtagbar och vändbar sittinsats för att ändra barnets riktning (inkl.fotsäck och 5-punkts bälte).Justering av fjädring. Ställbart handtag och väska, regnskydd, myggnät ingår i priset. Punkteringsfria hjul."

OBS! Myggnät medföljer ej då jag har tappat bort det. Original regnskydd var så konstigt (det genomskinliga på bilden) att jag köpte ett annat, som självklart medföljer om man önskar. 

Mått hopfälld chassi utan hjul (längd x bredd x höjd): 85 x 62 x 29 cm 
Mått hopfälld chassi med hjul (längd x bredd x höjd): 90 x 66 x 35 cm 
Liggdel:80x36x22 cm 
Sittdel:90x37 cm
Maxhöjd handtag: 108 cm
Vikt inkl hjul med sittdel: 14kg
Vikt inkl hjul med liggdel: 12kg


Vi sitter i sandlådan inte på Stureplan!

Övre medelklass - dryg förälder

Vi pratar om en som TROR sig vara överklass men i själva verket bor i förorten och lyckats skaffa sig jobb på typ, akademibokhandeln. Inte riktigt kostymkrävande men ändock längre ifrån de 'blå kläderna'. En som nyss fått barn och känner sig världsvan och odödlig med sin stillasittande 8 månaders baby i sandlådan. Med kaffet i ena handen och ögonen på allt annat än själva huvudpersonen i sandlådan. En som stirrar på en annan som har en lite äldre, lite vildare och lite skitigare unge. En som tycker att en annan är konstig som åker rutschkana med sitt barn, gungar sitt barn eller överhuvudtaget UMGÅS med sitt barn. En sån dryg förälder träffade vi häromdagen.

 Kian gick glatt fram med lite sand i handen och frågade med höga förväntningar..
- Kaka? 
Vet ni vad idioten i sandlådan svarar? Efter att ha gett min son en blick som skulle kunna höra hemma hos en magsjuk innan uppkastning. 
- Eeeh... Jag AVSTÅR!
Kian går där ifrån, inte lika glatt. 

Jag menar vafan? Tacka och ta emot? Som alla andra vettiga föräldrar hade gjort. I sånna här lägen bör pappan vara glad över att han inte fick en lårkaka istället för sandkaka. 

Dryg! Jag hatar dryga människor. 


Inte en lugn stund med the ring i badrummet

Man kan lyssna på musik när man duschar, jag har hört att det ska vara rätt trevligt. Man kan också upptäcka lite väl sent att man har satt på helt fel spellista på Spotify. Jag skulle vara lite nymodig och prova en annan lista än "Mich spellista", nämligen "top 100 Sweden" någonting. Det kunde ju vara trevligt att höra vad alla andra lyssnar på nu för tiden, tänkte jag. När det börjar spelas Death metal på högsta volym börjar jag ångra mitt val! Det var då helvete vad depressiva folket har blivit tänkte jag, samtidigt som min omgivning plötsligt blir mer och mer likt en blandning av "the ring", "the grudge" och "psyko". Proppen i badkaret kände sig utstirrad. Vilken tur att jag inte har något snöre på den där.. Tänkte jag i den grövsta head bang's delen i låten. Tar den aldrig slut? Avsaknaden av duschdraperi blev plötsligt väldigt praktisk. Ansiktet tvättar jag sen, här vågar man knappt blinka ens en gång. När vrålet från orcherna i mordors djupa gruvor inte ger med sig då får jag riktig panik och springer upp och stänger av. 

"Top 100 rock..." Nånting hade jag tydligen satt på. Det förklarar det hela. Nåväl, ren och fin och med vilopuls byter jag till den tänkta spellistan. Och det börjar lungt, sen...

 "DET BRIIIIINNEEEEER I BRÖÖÖÖÖSTEEEEEET!!!!" 

Där stängde jag av. Virkad uggla

Jag vill visa er ugglan jag gjort till Kian. Med Svartahusets mönster, som jag vill tacka för. Ni hittar dit här: http://svartahusets.blogspot.se/2014/03/monster-pa-virkad-uggla.html
Vila i frid flickor små

Igår var en tuff dag, våra tankar var hos dom vi saknar och inte längre har hos oss. Det var tre år sedan som Keyra gick bort (Moa - och alla valparnas mamma) och två år sedan som Freja gick bort. Och självklart så tänker man på alla dom som inte gick bort på samma datum men ändock har lämnat oss. Det är så många vi saknar och vi glömmer dom aldrig. Nedan är collage på våra hundar, Hera (den lilla tigrerade) är fortfarande med oss. 

Freja & Keyra
Freja, Keyra, Hera och alla valparnaFantastiska försäkringskassan...

Samtal med försäkringskassan
- var snäll och beskriv ditt ärende
- föräldrapenning
- gäller det.... vabb?
- nej
- förlåt jag uppfattade inte ditt ärende
- f ö r ä l d r a p e n n i n g 
- gäller det... Något om att vara sjuk?
- nej
- förlåt jag uppfattade inte ditt ärende, var snäll och beskriv kortfattat det viktigaste i ditt ärende
- FÖRÄLDRAPENNING!!!
- gäller det... något om att vara förälder och ha föräldrapenning
- JAAAAA! *förhelvete*
- du blir nu kopplad till telefonist
- tack!
- var snäll och knappa in ditt personnummer för snabbare hantering av ditt ärende
Går det? Man får ju alltid uppge det en gång till menar jag.
...... Fem minuter senare
- du har plats 178 i kön
- no shit
- du har plats 176 i kön
- du har plats 174 i kön
Fem minuter senare så har minst tjugo tröttnat och gett upp
- du har plats 125 i kön
10 minuter senare
- du har plats 69 i kön
And so on, neverendingstory...
Väntar fortfarande, 18,47 minuter visar telefonen, mitt nummer är 52.I surrender

Och återigen gick jag där ifrån gråtandes..

Inte så lite heller. Nu har jag gett upp. Jag orkar helt enkelt inte kriga mer. 

Jag har trösthandlat en cykel till Kian, nu känns det bättre. Stridsyxan har jag kastat på vårdcentralens entré dörr.
New in


Kian har ju vuxit ur nästan varenda plagg här hemma. Så, i det grå, kläder ska han få...


Småbarn med vapen

Jag frågar min 2 och etthalvtåring:
Tycker du om din förskola? 
- Jaa-aaa! 
Vad brukar ni göra på dagis då? 
- Skjuta alla barnen!

Jag hade förväntat mig ett annat svar. Mitt barn går på en förskola med vapenförbud. Att det ens existerar är bara skrämmande. Stor eloge till fröknarna som har noll tolerans. Jag blir bara så ledsen över att dom ska behöva påpeka, en så självklar sak, för föräldrarna. Fröknarna kryper redan utslitna och sönderstressade på marken, ska dom behöva ta hand om resultatet av vårat fullständigt misslyckade samhälle också? Det är dags för förändring!

Följande replik hördes från mitt barn redan vid två års ålder, spontant efter en dag på förskolan. 

"Jag ska hugga dig!! *Hööh!!* (kroppsspråk och ljudeffekter)"
- Du ska vadå? 
"Bara klappa och krama"

Uppenbart vet mitt barn att det är någonting som inte är okej, eftersom svaret jag får är en "ursäkt för handlingen". Jag har alltid uppfostrat att det är fel att slåss, att man skall vara snäll. 

Till en början var jag mest chockerad då jag vet att andra barn (dock betydligt äldre) leker så här och trodde mest att det bara var rent "härmape" beteende. Så som alla tvååringar i papegojåldern härmar precis allt. När det fortsätter hända olika händelser så blir jag konfunderad. Vad handlar egentligen detta om? Hur kommer det sig att barn redan vid två års ålder leker att dom har kniv eller pistol? För att "hugga och skjuta". Givetvis tar dom efter från de andra barnen. Jag hade haft lite överseende om det var Polis & tjuv eller cowboy lek. Även om jag själv aldrig skulle köpa leksaksvapen. 

När en 3åring bygger ihop en pistol av plus plus bitar på förskolan, en annan berättar glatt att man "skjuter alla barnen" och hugger varandra med kniv, ja, då har vi sannerligen misslyckats i vårt samhälle.

Jag är rädd, på riktigt!
För småbarn med vapen
Sweet child(s?) of mine


Ja, jag är mycket lättroad!


Min älskade mamma

Tänka sig att hon fyller år idag! Inte ett enda år äldre än förra gången ;) Jag har precis bakat lite smaskiga (hoppas jag - time will tell!) kladdkakemuffins med dumle i. Ska alldeles strax springa bort med dessa till mamma. Jag hoppas att hon inte hinner läsa detta innan dess..
M, M & M

I väntan på morsdag

Ja, varför vänta? Alla mammor (och pappor!) bör få höra så ofta som möjligt hur underbara dom är - om dom är det. Min mamma är one of a kind, jag älskar henne så sinnessjukt mycket!

Mitt hjärta

Hur kan en så liten människa innehålla så mycket fint?
Partiledardebatt 2015

Alltså, dagarna bara susar förbi! Kian ligger iallafall och sover - sedan en timma tillbaka! Vi försöker få in rutinerna nu när han inte sover på dagarna längre. Det går sådär, det blir nog en tidig morgon imorgon. Jag har precis tittat färdigt på partiledardebatten, igår var jag tvungen att stänga av för att undvika en psykisk kollaps. Efter att ha lyssnat (med stora ögon) på 7 idioter varav den ena (Åsa Romson) måste hittats under en sten någonstans väldigt långt här ifrån. Hon måste vara Peter Pan's morsa eller någonting. Stefan Löfven påminner mig och en förväxt vätte ifrån Småland. Helt åt helvete skev...

Well Well, lets "Give'em hell!" Länge leve Jimmie Åkesson <3 För den som missat debatten finner den här http://www.svtplay.se/video/2914022/agenda/agenda-partiledardebatt-inkl-eftersnack-agenda-partiledardebatt-inkl-eftersnack
Nom nom nom

Coco-Coffee! Det är det nya. Fantastiskt gott faktiskt. En snabb kafferast innan jag återgår till whateveriamdoing..
RSS 2.0

They say memories are golden. Well, maybe that is true. I never wanted memories I only wanted you.

A million times I needed you, A million times I cried. If love alone could have saved you, You never would have died.

In life I loved you dearly, In death I love you still. In my heart you hold a place No one could ever fill.

If tears could build a stairway, And heartache make a lane. I'd walk the path to heaven, And bring you home again.

Our family chain is broken, And nothing seems the same. But as God calls us one by one, The chain will link again.